ICV-EUiA vol que el ple s'oposi al decret de menjadors escolars de la Generalitat

Els ecosocialistes presenten una moció a proposta de Sant Cugat en Comú


Temes relacionats

Ensenyament es compromet a reformular el model de gestió del servei de menjador (13/set/17)

Convergència s'oposa al nou model de gestió del servei de menjador de la Generalitat ( 7/gen/16)


  • Comparteix:

La formació vol que es compti amb la comunitat educativa / Foto: ACN

La formació vol que es compti amb la comunitat educativa / Foto: ACN

ICV-EUiA portarà al ple d'aquest novembre una moció per demanar l'oposició al decret de menjadors escolars que la Generalitat està elaborant. Ho fa a proposta de Sant Cugat en Comú en un text que exigeix a l'executiu de Quim Torra que 'treballi amb la comunitat educativa per consensuar un marc regulador integral de l'espai escolar del migdia' en el qual es primi el poder de decisió de centres i famílies a l'hora de gestionar aquest servei.

Segons els ecosocialistes, la proposta de menjadors que està elaborant el govern anul·la el poder de decisió de centres educatius i famílies en relació amb aquest espai perquè 'es limita a regular el sistema d'externalització dels menjadors a través de concursos públics'. Un fet que, en paraules de la regidora Roser Casamitjana impedeix que les famílies que ho desitgin es facin càrrec de part de la gestió dels menjadors com fins ara succeïa en algunes escoles, i fa que el servei quedi supeditat a la viabilitat econòmica de les empreses que guanyin els concursos.

En aquest sentit, la coalició defensa un sistema de menjador escolar que primi aspectes essencials com l'alimentació sostenible i saludable, lligada a productes de proximitat i de temporada. També que hi hagi un treball pedagògic que promogui la inclusió dels alumnes, inclosos aquells amb necessitats educatives especials en un sistema en el qual també es prioritzi el poder de decisió dels consells escolars del centres a l'hora d'escollir de quina manera es duu a terme el servei de migdia. Unes demandes que el grup ha recollit arran de participar en una reunió que la Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) va fer a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix.

Per altra banda, ICV-EUiA també exigeix que hi hagi una dignificació del personal responsable d'aquests espais i que hi hagi més formació, així com també una millora de les seves condicions laborals i salarials.




Roser Casamitjana

Que els propis centres tinguin més autonomia per fer el que creguin oportú pel seu model educatiu i característiques, i que el servei de menjador no estigui supeditat a la viabilitat econòmica de les empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.