Polítics i entitats sobiranistes veuen 'injustes' les peticions de penes per a Romeva i la resta de processats

Personalitats i entitats han expressat a Twitter el rebuig a les peticions de la Fiscalia


Temes relacionats

Advocacia de l'Estat i Fiscalia demanen 11 anys i mig i 16 de presó per a Romeva ( 2/nov/18)

Romeva: 'Som davant d'una represàlia cap a un projecte polític' ( 2/nov/18)


  • Comparteix:

ADIC ha fet una convocatòria aquest divendres davant l'ajuntament / Foto: Adic Sant Cugat

ADIC ha fet una convocatòria aquest divendres davant l'ajuntament / Foto: Adic Sant Cugat

Les reaccions en contra de la petició de penes de presó per al santcugatenc Raül Romeva i la resta de processats independentistes, que aquest divendres ha demanat la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat espanyol, no s'han fet esperar. Diferents personalitats, tant del món local com del país, i també entitats han manifestat les seves opinions a les xarxes socials.

La parella de Romeva, Diana Riba, ha repiulat a Twitter una piulada que el seu company va fer fa un any en relació amb la convocatòria d'eleccions per al 21 de desembre i en el qual el santcugatenc afirmava que havien triat 'el camí de la democràcia'.


Per la seva banda, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha descrit la decisió d'intolerable.


Des de l'òptica de la portaveu local d'ERC i companya de partit de Romeva, Mireia Ingla, es tracata d'una 'infàmia' que provoca 'indignació'. Ingla també ha volgut agrair el compromís de Romeva en clau de ciutat i fer-li saber que no està sol.


De la seva banda, el regidor d'ICV Sant Cugat i portaveu de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez, ha insistit que la 'sentència que toca és la llibertat'.


En clau local també, l'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes de la ciutat (ADIC Sant Cugat), ha sortit al carrer aquest divendres per rebutjar la decisió i fer saber que a la tarda es manifestarien a les respectives presons.


Qui també s'ha pronunciat des del món municipal ha estat l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que en boca del seu president, David Saldoni, ha lamentat que 'no s'acompanyi amb fets la retòrica de les paraules del govern del PSOE'.


Des del CDR de Sant Cugat, han convocat una cassolada a les nou de la nit.


Per la seva banda, el membre del PP de Sant Cugat Alfredo Bergua ha repiulat a Pablo Casado.


Des de Cs Sant Cugat han anunciat que la formació demanarà al congrés que no hi hagi indults per als processats independentistes.


En clau nacional, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que les acusacions són 'indecents' i ha afirmat que 'votar no és cap delicte'.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.