Les vivències de Junqueras i la seva relació amb Romeva, plasmades en un llibre

L'excap de gabinet del polític presenta 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures'


  • Comparteix:

Descriure com Oriol Junqueras i altres líders independentistes van viure l'1-O o la Declaració d'Independència del 27-O. Amb aquesta premisa, amb la intenció de posar paraules a aquells fets, l'excap de gabinet de l'exvicepresident, Sergi Sol, va començar a escriure el llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures', que aquest dilluns s'ha presentat a El Celler de Llibres davant d'una cinquantena de persones. Un recorregut des de l'1-O fins al primer aniversari de l'empresonament del polític que 'vol ser un homenatge a la seva figura' i que també plasma la relació de 'comunió' que Junqueras manté amb líders com el santcugatenc Raül Romeva, que n'ha escrit el pròleg des de la presó.

'Junqueras i Romeva es van conèixer com a contrincants polítics en unes eleccions europees i després al Parlament europeu van començar a forjar una relació més estreta', ha explicat Sol, que per aquesta qüestió de proximitat va demanar-li al santcugatenc que fes el pròleg del llibre. Com a mostra d'aquesta relació de complicitat entre ambdós líders, l'autor ha ensenyat uns contes que Junqueras ha escrit als seus fills i als de Romeva.

Qui va ser la mà dreta del polític també ha explicat que el llibre no només narra 'algunes de les vicissituds viscudes' durant els darrers mesos, sinó que també posa de manifest 'l'esforç i el sacrifici sostingut d'un govern i de figures com Junqueras, Romeva, Rovira i Puigdemont'.

Per la seva banda, la parella de Romeva, Diana Riba, ha subratllat l'estreta relació entre els dos líders, empresonats a Lledoners. 'Al pròleg, el Raül parla de com sempre ha fet política: tendint ponts', ha dit.

Qui també ha ressaltat l'actitud empàtica dels dos líder republicans ha estat la portaveu local d'ERC, Mireia Ingla. 'Són uns valors que impregnen la manera de fer del partit', ha reblat.






Sergi Sol

Es tracta d'explicar no només algunes de les vicicituds viscudes, sinó també les fites que representen fets com l'1-O, la comunió i l'esforç sostingut d'un govern i de figures com la de Junqueras i tants altres.

Diana Riba

El Raül en aquest pròleg explica com sempre ell ha fet política, tendint ponts tot i que no hi hagués ningú a l'altra banda de la taula. Això, però, no ens ha de fer parar i seguir dialogant.

Mireia Ingla

Que el nostre company i amic Romeva aparegui també com un protagonista, sobretot per la relació estreta que tenen, és un orgull. També és una oportunitat més que tenim de donar-li les gràcies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.