ICV tanca el seu referèndum intern sobre la Constitució Europea amb la victòria del 'no'


  • Comparteix:

Més de la meitat dels militants santcugatencs han participat a la consulta

Més de la meitat dels militants santcugatencs han participat a la consulta

El 'no' a la Constitució Europea ha estat l'opció majoritària en la consulta interna que ha organitzat la secció local d'ICV. Més del 50% dels militants locals han participat en aquest referèndum, convertint-se així en una de les seccions amb més nivell de participació. A nivell de Catalunya, la consulta també s'ha tancat amb una majoria a favor del 'no', però la participació ha estat del 30% dels militants.

A Sant Cugat, el 61% dels militants que han participat al referèndum han votat en contra de la Constitució Europea, mentre que el 36% ho han fet a favor i només el 3% s'ha abstingut. A nivell de Catalunya, les dades són similars, amb un 59% dels vots emesos en contra de la Constitució i el 36% a favor del sí.

Per a Toni Santos, membre d'ICV a Sant Cugat, la consulta demostra que l'opció manifestada en el seu moment per la direcció del partit reflexa en bona part el sentir general de les bases.

Toni Santos

El posicionament que va tenir la direcció d'ICV reflexa bastant el sentir de les bases. Hi ha hagut més vots a favor del sí del que es preveia en principi però respon bastant a la realitat.


Una dada significativa és el nivell de participació en la consulta. Mentre que a Sant Cugat hi han pres part més del 50% dels militants, aquesta xifra és força més baixa al conjunt de Catalunya, amb només un 30% de participació. Per a Santos, aquesta és una dada preocupant ja que és necessari conscienciar la població que l'opinió el dia del referèndum del mes de febrer és molt important.

Toni Santos

Si això passa dins d'un col·lectiu de gent que se suposa que està sensibilitzada per la política, ens fa por que això extrapolat al conjunt de la població denoti un cert grau d'indiferència.


Malgrat aquesta baixa participació, els ecosocialistes es mostren molt satisfets d'un debat intern que consideren 'modèlic' i asseguren que, fins el moment, han estat la força política 'més agosarada' ja que han obert les portes tant al sí com al no, tal i com es va posar de manifest en el debat celebrat fa una setmana a la nostra ciutat i on hi havia representades les dues parts.

Ara, i un cop acabada la consulta, ICV té previst engegar una campanya a favor del no, però sobretot, a favor de la participació en el referèndum del mes de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.