Llum verda als pressupostos de Valldoreix del 2019


  • Comparteix:

Els pressupostos s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern / Foto: Cugat.cat

Els pressupostos s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern / Foto: Cugat.cat

Valldoreix dóna llum verda a la provació inicial dels comptes del 2019 i deixa pas al període d'al·legacions. Així ho ha acordat la junta de veïns del territori aquest dijous amb els vots a favor de l'equip de govern, de PDeCAT-Actuem. La CUP-PC i ERC-MES s'han abstingut i Cs hi ha votat en contra. El projecte de pressupost de l'EMD preveu 9,5 milions d'euros, dels quals 459.000 seran per a inversions.

De fet, per a l'equip de govern les inversions són el capítol més important dels comptes, en què la partida per a projectes creix uns 100.000 euros respecte a l'exercici actual per l'acumulació dels pressupostos participatius, que aglutinaran 200.000 euros del 2018 i el 2019, com ha explicat, la vocal d'Economia, Elena Degollada.

En aquest capítol s'inclouen actuacions com l'arranjament de la zona verda esportiva i la construcció d'un pont d'accés, la rehabilitació del pont del Camí de la Salut, la redacció del projecte del pàrquing de Can Cadena i del pla especial de la plaça de la Centralitat , a més de la compra de dos vehicles elèctrics.

A la votació, el vocal de la CUP-PC, Xavier Humet, ha qualificat els comptes de 'continuistes' i ha justificat la seva abstenció argumentant que els falta saber de forma clara la voluntat de l'equip de govern en relació amb les inversions previstes.

De la seva banda, el portaveu municipal d'ERC-MES a l'EMD, Noël Climent, també ha justificat l'abstenció dient que els comptes haurien d'haver estat més consensuats amb la resta de grups polítics, especialment tenint en compte que 'es tracta d'un any de traspàs' i que no sap qui governarà al territori després de les eleccions del maig.

La portaveu de Cs, Ana Cano, ha anunciat que durant el període d'al·legacions la formació taronja farà arribar la seva proposta. Cano també ha demanat a l'equip de govern que es faci arribar la proposta de pressupostos amb més temps als grups polítics perquè cada formació pugui estudiar-la.

Abolició de la monarquia i procés participatiu de l'avinguda del Baixador
La junta de veïns del territori també ha posat damunt la taula aquest dijous qüestions com l'abolició de la monarquia, a proposta de PDeCAT-Actuem. La moció ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern, la CUP-PC i ERC-MES. C's hi ha votat en contra.

També ha tirat endavant una d'ERC-MES sobre la corresponsabilitat i el bon ús del sistema de voluminosos de Valldoreix, que ha aconseguit la unanimitat de la junta, i una moció sobre el rebuig al futur decret de menjadors escolars de la Generalitat, que només ha tingut l'abstenció d'ERC-MES.

El que no ha prosperat, en canvi, ha estat una moció de la CUP-PC que proposava repetir el procés participatiu fet amb els veïns de l'avinguda del Baixador sobre el sentit de circulació de la via i una altra moció dels anticapitalistes en què es demanava resoldre un punt negre per a la circulació a l'encreuament entre el passeig de Rubí i la rambla Jardí.








Elena Degollada

El que és més important dels ingressos és el capítol 4 de transferències corrents, i després el capítol més interessant que és el de les inversions, que és de 459.000 euros.

Xavier Humet

Com que nosaltres estem una mica despistats en relació amb les inversions que vostès volien fer i les que diuen que faran, nosaltres ens abstindrem.

Noël Climent

Uns pressupostos en un any de traspàs s'haurien d'haver fet d'una manera més participada per tots els que som aquí.

Ana Cano

Votarem en contra d'aquesta aprovació inicial, i des de C's ja els passarem la nostra proposta. També ens agradaria demanar que els grups de l'oposició poguessim tenir abans la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.