El ple aprovarà una moció institucional per a la prevenció del trastorn de joc entre els joves

Els partits també es posaran d'acord en la creació de l'oficina d'assessorament energètic


  • Comparteix:

Moment de la constitució del consell de joves / Foto: Localpres

Moment de la constitució del consell de joves / Foto: Localpres

El ple de novembre formalitzarà l'aprovació d'una moció institucional, original de Cs, per a la prevenció, conscienciació, control i detecció del trastorn de joc entre els joves a Sant Cugat. Els grups municipals també es posaran d'acord en la creació de l'oficina d'assessorament energètic, a proposta d'ICV-EUiA, i en impulsar el projecte de museïtzació del jaciment romà de Can Cabassa, una proposta del PP. A banda de les tres institucionals, els grups debatran set mocions més. La sessió ordinària comença a les quatre de la tarda i es pot seguir en directe a Cugat.cat, al Facebook Live de Cugat.cat i via Twitter. A les vuit del vespre la sessió s'atura per donar pas a l'audiència pública.

Mocions dels grups municipals

-ICV-EUiA i la CUP-PC instaran el departament d'Ensenyament a aturar els treballs d'elaboració i aprovació del decret de menjador.

-Cs i el PP advocaran per a la celebració del 40è aniversari de la Constitució espanyola.

-El PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES porten un text a favor de l'absolució dels presos polítics.

-ERC-MES i el PDeCAT-Demòcrates presenten una moció per a la defensa de les institucions catalanes i la condemna de la monarquia espanyola.

-El PSC-CP demana la planificació i previsió de recursos educatius a Sant Cugat dels propers anys.

-La CUP-PC vol la prevenció de situacions de violència masclista en els FGC.

-ERC-MES posarà sobre la taula un text sobre la tarifa plana per al transport públic de l'àmbit metropolità.

A més, Cs intentarà entrar per la via d'urgència un text de suport a Llarena que insta al ple a 'rebutjar' i 'condemnar' l''atac patit pels dos magistrats i la seva família'. En cas que la junta de portaveus i el ple accepti l'entrada a l'ordre del dia de la sessió, la moció també manifesta el suport i respecte cap als jutges i magistrats de Catalunya, així com expressa el compromís amb la denúncia pública i la solidaritat cap a les víctimes de 'qualsevol conducta d'intimidació' per raó d'ideologia, professió, condició sexual, etnia, cultura, confessió religiosa o qualsevol altre fet derivat de la seva condició de persona'.

Altres punts
El ple tractarà punts de territori, un d'ells la sol·licitud a la Generalitat per a la revisió del programa de la Pedrera Berta, atenent el seu valor ecològic, així com l'immoble municipal de l'avinguda de Can Monmany. També es parlarà de la modificació del PGM per la supressió de la reserva viària entre les avingudes de Volpelleres i Rius i Taulet. Novetats del PGM de la Floresta i Valldoreix es posaran també sobre la taula.

En altres capítols, s'abordarà el nomenament de dos membres per cobrir vacants en el consell d'administració de l'EPEL Cugat.cat, un d'ells per també ser president de l'organisme. La proposta exposa el nomenament dels periodistes Josep M. Martí Rigau i Maria Cusó. El ple de dilluns, d'altra banda, presentarà el canvi de nom de diverses vies i indrets municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.