El ple debatrà canviar la denominació franquista de tres carrers

També modificar el nom de tres vies més per evitar duplicacions


  • Comparteix:

El carrer del Doctor Modrego és un dels que es proposa modificar / Foto: Google Maps

El carrer del Doctor Modrego és un dels que es proposa modificar / Foto: Google Maps

La comissió tècnica del Nomenclàtor portarà a aprovació al ple d'aquest dilluns el canvi de nom de tres carrers de la ciutat que tenen una denominació franquista. Són els actuals carrers de Doctor Modrego i Antoni Griera, que la comissió proposa substituir per Vicenta Moreno i Magarola, respectivament. També planteja donar de baixa el nom de plaça de Doctor Villar en considerar que es tracta d'un encreuament entre els carrers de Verdaguer, Diputació, Major de la Floresta i l'avinguda Tarruell que no necessita cap denominació concreta.

La comissió també es planteja canviar el nom de tres carrers a Mira-sol i de dos vies a la Floresta. En una roda de premsa sobre els punts que es duran al ple d'aquest dilluns, l'alcaldessa ha explicat que, segons la comissió, a la ciutat hi ha 93 noms de carrers duplicats, fet que provoca confusió.

Tres carrers femenins a Mira-sol i el Parc de les Dones a la Floresta
A Mira-sol, la comissió es planteja rebatejar l'actual avinguda de Barcelona, sota el nom de passeig de Marta Mata, una pedagoga defensora de l'escola laica i una de les fundadores de l'escola de mestres Rosa Sensat. També anomenar la plaça de Sant Cugat pel nom de la poetessa Montserrat Abelló, i la plaça de Mira-sol com a plaça de Clara Campoamor.

A més, es planteja posar nom al parc i als tres jardins del districte de Mira-sol que es troben al camí de Sant Cugat al Papiol. Concretament, es proposa anomenar-los amb conceptes relacionats amb l'ensenyament en tenir centres educatius al costat com La Farga i l'Escola Catalunya, i en homenatge al 40è aniversari de la implantació de les escoles bressol a la ciutat, que tindrà lloc aquest 2019.

A la Floresta, es proposa batejar la plaça de darrere del Centre Sociosanitari com a Parc de les Dones, com va proposar el consell de barri, i anomenar un dels trams del carrer de la Font del Fumet com a carrer del Xoriguer.

ERC-MES aplaudeix els canvis
De la seva banda, ERC-MES ha aplaudit que la comissió del Nomenclàtor proposi substituir la denominació franquista de tres carrers de la ciutat i ha recordat que la coalició ja va demanar a principi de mandat que es dugués a terme aquesta modificació. Així ho ha explicat un dels seus regidors, Èric Gómez.

El PSC es felicita per la feminització del nomenclàtor
El PSC també celebra alguns d'aquests canvis, especialment la incorporació dels noms de Clara Campoamor i Marta Mata. Segons els socialistes, aquestes modificacions ajuden a 'feminitzar' el nomenclàtor amb dues propostes de dones que, segons el portaveu del PSC, s'han significat en la defensa dels drets civils i en la lluita per a la igualtat.










Carmela Fortuny

Al municipi hi ha 93 noms duplicats en almenys 186 carrers i això provoca confusió de cara als veïns, de cara a correus i a la dinàmica de la ciutat.

Èric Gomez

Malgrat que arriba massa tard per a nosaltres, sembla que per fi arriba. És un avenç important per erradicar el franquisme de la nostra ciutat.

Pere Soler

Són dues persones que s'han significat molt per la lluita dels drets civils i la igualtat entre homes i dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.