Primer pas per convertir la pedrera Berta en un circuit visitable


  • Comparteix:

Imatge de la pedrera Berta / Foto: Joan Garcia (CC by)

Imatge de la pedrera Berta / Foto: Joan Garcia (CC by)

L'Ajuntament mou fitxa per aconseguir que la controvertida pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol, pugui obrir-se a la ciutadania com un circuit visitable i protegir així els seus valors. El ple municipal ha donat aquest dilluns llum verda, amb el suport de tots els grups, a les intencions del consistori de demanar l'aturada del procés de rebliment -omplir de terres els terrenys- i iniciar un nou programa de restauració.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ EL TEXT

Segons el consistori, aquesta proposta està en sintonia amb la Generalitat, el Papiol i l'EMD de Valldoreix. Així, l'Ajuntament sol·licitarà a la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la conselleria de Territori i Sostenibilitat la revisió el programa de restauració, que es va posar en marxa una vegada completada l'activitat extractiva a la pedrera.

El que no ha acabat és el programa de rebliment i mentre aquest continuï, continua també la preocupació del govern per preservar l'espai. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha recordat que l'empresa explotadora pot acollir-se a aquest programa d'abocament per continuar l'activitat mentre aquest no es modifiqui.

'El que no s'entèn', ha reblat el portaveu municipal del PSC, 'és com els terrenys que pertanyen al terme municipal encara no són en mans de Sant Cugat i Valldoreix'. Pere Soler diu 'que anem tard' i Puigdomènech ha admès la problemàtica que suposa tenir la restitució dels terrenys en la via judicial.

En aquest sentit, ERC-MES ha mostrat més comprensió, però el regidor Ferran Villaseñor ha suggerit al govern optar per la via del decret per poder aturar l'activitat. De la seva banda, el regidor no adscrit, Xavier Cortés, ha confirmat amb el govern que la revisió del programa no tindrà cap cost per al municipi.




Joan Puigdomènech

És per això que ens dirigim a la Generalitat perquè de forma urgent revisi el programa. No anem enrere i endavant, només anem endavant.

Soler i Villaseñor

Engeguem aquesta via administrativa i mentrestant l'empresa està obtenint uns guanys / Seria bo fer uns decrets en àmbit de mobilitat per poder aturar l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.