Valldoreix tindrà una nova entrada per descongestionar Can Cadena

Els canvis de planejament permetran també implantar una benzinera i consolidar espais verds


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Can Cadena / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de Can Cadena / Foto: Google Maps

Pas endavant en l'ordenació de l'entorn de Can Cadena, a Valldoreix. El ple municipal ha aprovat l'avanç de planejament que permetrà que el territori tingui en un futur un nou vial d'accés amb la prolongació del carrer de Sant Joan de la Creu fins a la carretera de Vallvidrera. Aquests canvis en el Pla General Metropolità (PGM), que afecten sectors de Valldoreix i la Floresta, s'emmarquen en una operació urbanística possible gràcies a l'adquisició de zones verdes privades, sense cost per al consistori, i el trasllat d'edificabilitat cap a la masia de Can Rosàs i l'entorn de la carretera.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ EL TEXT

Així, els moviments urbanístics també inclouen la supressió de les reserves de dos vials programats al PGM que creuen l'espai de transició entre Collserola i Can Cadena i la possibilitat d'implantar en un futur un benzinera en aquest entorn. Com ha explicat el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, l'operació permet millorar les connexions i els serveis, a més completar els eixos verds de la zona, millorar la seva integració, i potenciar la centralitat de Valldoreix.

Posicionament del ple
La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor del PDeCAT-Demòcrates, Cs, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Xavier Cortés. La resta s'han abstingut.

'Ens dóna la sensació que l'operació és bona, però que s'escapa alguna cosa', ha afirmat el portaveu del PSC, Pere Soler, qui ha expressat els seus dubtes respecte als canvis en els usos a la masia de Can Rosàs. També ha mostrat reticències amb alguns aspectes el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor, que ha justificat el seu vot afirmatiu 'per responsabilitat amb les finances'. Segons Villaseñor, amb aquesta operació per adquirir zones verdes l'Ajuntament s'ha pogut estalviar fins a 22 milions d'euros.




Joan Puigdomènech

Millorar les comunicacions i els serveis. Millorar les connexions entre la carretera de Vallvidrera i els carrers, la creació d'un nou accés a Valldoreix a través de la prolongació del carrer de Sant Joan de la creu fins a la carretera de Vallvidrea i la supressió de dos vials que creuen l'espai de transició entre Collserola i Can Cadena.

Ferran Villaseñor

Hi ha el tema de la benzinera i els trasllats d'edificabilitat de zones verdes per evitar les expropiacions forçoses.



  • Comparteix:

COMENTARIS

no descongestionarà can cadena de cap manera, perquè qui hagi d'anar a Av. Mossen cinto verdaguer o a sant cugat ho faran igualment, i els que vagin a ca n'Enric o a Mas Fuster ja tenen entrada pel ca n'Enric. És una excusa per a permetre edificació, i a més es carregaràn el bosc del torrent d'en Nonell. una xapussa en tota regla.

alex bas. Enviat el 26/nov/18


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.