El consistori es conjura per lluitar contra la ludopatia entre els joves


  • Comparteix:

Les apostes online fan créixer el risc d'addiccions / Foto: ACN

Les apostes online fan créixer el risc d'addiccions / Foto: ACN

Sant Cugat prohibirà l'obertura de locals de joc prop de zones amb alt trànsit de menors d'edat i desplegarà campanyes per lluitar contra la ludopatia entre els més joves. Les mesures sorgeixen d'una moció institucional, original de Cs, que s'ha aprovat aquest dilluns al ple en un text que alerta que gairebé un terç de les persones que fan teràpia per aquest trastorn 'tenen entre 20 i 30 anys'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció insta modificar la planificació urbanística per tancar la porta a la creació de cases d'apostes i de joc prop d'espais com centres escolars, zones esportives i centres juvenils. També proposa campanyes sobre els riscos que comporta el joc i les 'altes xifres' de ludopatia que s'estan registrant entre els joves.

La moció crida, a més, a col·laborar amb els cossos de seguretat en la inspecció de les cases de joc i apostes per certificar que funcionen correctament i incorporar l'atenció i detecció d'aquestes addicions a la cartera d'assessoraments de l'Oh!Ficina Jove i a les visites i tallers que fan als instituts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.