La seguretat, les terrasses i la mobilitat centren l'audiència pública del ple


  • Comparteix:

Moment de l'audiència pública / Foto: Cugat.cat

Moment de l'audiència pública / Foto: Cugat.cat

La normativa de terrasses, la seguretat ciutadana, una presumpta negligència de la brigada municipal, les necessitats de Can Barata i els problemes de mobilitat a l'entorn de l'escola Europa s'han tractat aquest dilluns a l'audiència pública del ple. La sessió se celebra entre les vuit i les nou del vespre.

ESCOLTA-HO

Maria Ángela Palacios. Aporta fotografies que acreditarien que terrasses de diversos locals no complirien la normativa d'ocupació de l'espai (1'). La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, (6') diu que la Policia Local està fent inspeccions.

Mari Àngels Quadras. La veïna de la Floresta, sense concretar la seva problemàtica, diu que 'confia en la gestió de l'Ajuntament'.

Alfredo Cernuda. Assisteix en nom de les famílies de la Serreta i apunta que se senten 'insegures'. Reclamen que s'acabi de netejar el sotabosc a tocar de la via com a punt d'entrada dels lladres. Emplaça a solucionar el problema perquè si no, acudiran, ha dit, a la via judicial. Demanda un ple monogràfic (13' 50''). La titular de Seguretat, Cristina Paraira, s'ha mostrat en desacord (15' 45'') i assegura que estan molt compromesos amb les polítiques de seguretat. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, recorda que vol una ciutat 'amb robatoris zero' i anuncia que el ple de ciutat tractarà de forma important la seguretat i l'habitatge.

Sílvia Llompart. Una veïna de la Floresta, del carrer Niu Guerrer (21'), exposa una presumpta negligència per part de la brigada municipal que, en unes tasques, va tirar a terra el mur de casa seva el 10 de setembre. Diuen que, a sobre, van rebre un avís de l'Ajuntament que si no retiraven la runa se'ls multaria i que el mur no tenia les condicions necessàries. Paraira exposa que quan es fan obres al carrer es malmeten béns a vegades i afirma que com Ajuntament hi ha una assegurança que cobreix aquests casos. Paraira es disculpa i es compromet a trucar-la.

Eduardo Ruiz. El veí de Can Barata ha reclamat (28') el semàfor i que s'informi als veïns de les millores en el subministrament de l'aigua. Paraira ha reiterat que ha estat un projecte amb molta inversió i també ha reiterat la bona valoració del transport a demanda. Sobre el semàfor ha traslladat la necessitat del semàfor, però la Generalitat contempla altres opcions.

Josep Maria López. El 8 de novembre va fer una instància per parlar dels problemes de mobilitat dels veïns de l'escola Europa (30'). Anuncia la possibilitat de mobilitzar els afectats (37'). Paraira apunta que s'estan mirant mesures com desviar els cotxes abans d'arribar al centre i que els alumnes facin el trajecte a peu en el marc de 'camí escolar segur'. Unes proves que s'estan fent a l'escola Ciutat d'Alba per prendre nota de com funciona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.