Els problemes amb Correus a la Floresta i les obres de La Unió, als precs i preguntes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les obres de La Unió Santcugatenca / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de les obres de La Unió Santcugatenca / Foto: Localpres

Els problemes amb Correus a la Floresta, l'estat de la riera de la ciutat i el retard de les obres de la futura Unió Santcugatenca han estat algunes de les qüestions que els regidors de l'oposició han fet arribar aquest dilluns a l'equip de govern al punt de precs i preguntes del ple. Aquestes intervencions tenen lloc per tancar la sessió plenària.

ESCOLTA-HO

1. Álvaro Benejam (PP) (1'00'') pregunta sobre el trencament d'alguns vidres a causa d'una cercavila dels Trabucaires durant la Festa de Tardor i també sobre la renovació de la flota dels cossos de seguretat. La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha explicat que les cercaviles de Trabucaires disposen d'un pla especial de protecció i la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha indicat que els consta aquesta situació i que n'estan analitzant els aspectes tèncnics. Paraira també ha explicat que s'han incorporat cinc vehicles elèctrics a la flota dels cossos policials.

2. Sergio Blázquez (Cs) (1'46'') pregunta sobre la instal·lació d'uns cartells publicitaris del PSC. Paraira respon que els cartells estaven autoritzats i que formaven part d'una campanya del 40è aniversari d'un acte del partit socialista.

3. Munia Fernández-Jordán (Cs) (3'05'') recorda que al ple anterior ja va preguntar sobre l'estat de la riera de la ciutat, però que no ha rebut resposta. L'equip de govern li diu que s'atendrà la petició a la comissió informativa.

4. Pere Soler (PSC) (03'58'') demana informació sobre el conveni d'estudi amb la biblioteca del campus d'Esade que permet a alumnes de fora del centre anar-hi a estudiar. El socialista explica que s'ha assabentat que es va fer fora a unes estudiants que hi van anar. També pregunta sobre el funcionament dels plans d'ocupació. L'equip de govern pren nota i diu que ja l'informaran.

5. Álvaro Benejam (PP) (5'34'') demana que se li enviï el conveni signat amb la Generalitat sobre l'escola La Mirada. També pregunta quin criteri se segueix per signar el Llibre d'honor del consistori. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, respon que li enviaran el conveni i que se segueixen normes de protocol a l'hora de signar el llibre.

6. El regidor no adscrit Dimitri Defranc (5'57'') demana informació sobre el semàfor de Can Barata. L'equip de govern diu que li ho respondran a la comissió informativa.

7. Mireia Ingla (7'00'') pregunta sobre les actuacions que s'han fet a Can Magí en relació amb les abelles i els ratolins que hi havia. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdoménech, respon que les abelles ja no són actives i que hi ha una empresa que està tractant la qüestió dels rosegadors.

8. Ferran Villaseñor (ERC-MES) (9'38'') recorda que va demanar informació del cens dels solars sense edificar a la ciutat, però que encara no ha obtingut resposta. L'equip de govern diu que pren nota.

9. Lourdes Llorente (CUP-PC) (11'38'') pregunta sobre el funcionament de la bústia ètica i de corrupció. La regidora de Comunicació, Joana Barbany, respon que va entrar en funcionament el febrer del 2018 i que s'han rebut 65 denúncies, sobretot relacionades amb problemes a la via pública i de veïnatge, però no de males praxis polítiques.

10. Núria Gibert (CUP-PC) (15'00'') insisteix que a la Floresta hi ha veïns que fa dos mesos que no reben la correspondència postal i demana que l'Ajuntament parli amb Correus. També pregunta sobre els motius pels quals les obres de la futura Unió Santcugatenca tenen un retard de vuit mesos i que per quina raó no es va convidar als regidors que formen part del Consorci de La Unió a una visita d'obres que s'hi va fer fa uns dies. La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, respon que la visita no es va obrir al consorci perquè estava plantejada com una activitat d'alcaldia i que hi haurà una visita per als membres de l'oposició. També ha explicat que informarà a la comissió de Cultura sobre els retards de les obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.