El municipis de la segona corona reclamen un tracte igualitari en matèria de transport públic


  • Comparteix:

La Generalitat invertirà el 2005 dos milions d'euros per pal·liar el dèficit en aquesta matèria

La Generalitat invertirà el 2005 dos milions d'euros per pal·liar el dèficit en aquesta matèria

La Generalitat invertirà el 2005 una primera partida de dos milions d'euros per pal·liar el dèficit de transport públic a les ciutats de la segona corona metropolitana, on s'inclou Sant Cugat. Des de l'Associació de Municipis titulars de Transport Urbà (AMTU) es creu que la inversió és insuficient per compensar les mancances actuals, i reclamen un tracte igualitari respecte els municipis de la primera corona.

L'AMTU és una associació creada per promocionar el transport públic a la segona corona metropolitana de Barcelona, que actualment està formada per 36 municipis. L'associació denuncia que moltes ciutats de la segona corona no reben cap mena de finançament per al transport públic, tot i les mancances actuals i l'obligatorietat dels municipis de més de 50.000 habitants de tenir aquesta modalitat de transport.

Actualment, la Generalitat només subvenciona els transports metropolitans de Barcelona (TMB). El tinent d'alcalde de Serveis Territorials de Sant Cugat, Joan Recasens, creu que els municipis que, com Sant Cugat, no reben subvencions pel transport públic estan patint un greuge comparatiu respecte altres poblacions.

Joan Recasens

Els dos millons d'euros sóninsuficients per l'actual dèficit dels municipis.El que estem demanant és elmateix tracte que els municipis de TMB


D'altra banda, el secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, va anunciar durant l'assemblea general de l'AMTU que es manté el projecte del Vial de Cornisa. Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Serveis Territorials de Sant Cugat, Joan Recasens, ha reiterat l'oposició al vial.

Joan Recasens

L'anunci del SR. Nadal de mantenir el vial de la cornisa ens preocupa i molt


El Vial de Cornisa és un projecte viari contemplat al PGM del 1976 que travessaria la serra de Collserola i que afectaria la zona protegida de Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.