El PSC de Sant Cugat ret homenatge a Ernest Lluch en el 18è aniversari del seu assassinat


  • Comparteix:

Montserrat Lamarca i Pere Soler han pronunciat unes paraules davant el monòlit dedicat a Lluch / Foto: Cugat.cat

Montserrat Lamarca i Pere Soler han pronunciat unes paraules davant el monòlit dedicat a Lluch / Foto: Cugat.cat

Els socialistes de Sant Cugat han commemorat el 18è aniversari de la mort d'Ernest Lluch als jardins que porten el seu nom. Prop d'una vintena de persones, entre les quals hi havia familiars i la vídua de Lluch, Montse Lamarca, s'han citat un any més davant el monòlit que ret homenatge a la figura de qui va ser el portaveu dels socialistes catalans al Congrés i ministre de Sanitat i Consum. Montse Lamarca ha agraït el record que es fa cada any al seu espòs.

Els parlaments de Lamarca i del portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, s'han centrat, precisament, en el paper que va tenir Lluch en la defensa del benestar de les persones i de les polítiques per a la millora de la sanitat pública. Ernest Lluch hagués fet 82 anys a principis de 2019.

Lluch va morir el 21 de novembre del 2000 a mans de l'organització terrorista ETA. El món polític recorda la figura de Lluch per la seva tasca en favor del diàleg com a solució per resoldre el conflicte Basc. Lluch va ser assassinat per una cèl·lula d'ETA a Catalunya anomenada 'Comando Barcelona'.


Pere Soler / Montse Lamarca

Ernest Lluch va ser un portaveu dels socialistes de Catalunya molt bel·ligerant en defensa dels drets de Catalunya, del socialisme i de la solidaritat. I, a més a més, ens hem de quedar amb el llegat de la sanitat / Calia que se'l recordés perquè va fer moltes coses pel benestar social del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.