Cs vol rebaixes en l'IBI i l'ICIO i fer créixer les partides en manteniment i habitatge públic

Per compensar-ho, demanen retallades al cartipàs, comunicació, al projecte de nova biblioteca i en subvencions a entitats independentistes


  • Comparteix:

El grup municipal de Cs / Foto: Cugat.cat

El grup municipal de Cs / Foto: Cugat.cat

Cs demanarà rebaixes i bonificacions a l'IBI i l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les al·legacions al pressupost i ordenances fiscals presentats per l'equip de govern. Per quadrar els números, la formació taronja proposa retallar al cartipàs municipal, comunicació, subvencions a entitats independentistes i el projecte de la nova biblioteca.

L'objectiu de tot plegat és que 'els diners siguin a la butxaca dels ciutadans i no de l'administració'. En aquesta línia, la formació manté la proposta de retallades transversals a l'IBI, d'un 5% linial, i aquest any hi afegeix la reducció de l'ICIO, que el regidor Sergio Blázquez ha assenyalat situarien en un 3,6% des del 4% actual, amb una bonificació a les empreses que, ha afegit, 'fomentin l'ocupació a la ciutat'.

En l'apartat de despeses, el grup apunta a partides que considera excessives, com la de Cugat.cat, d'on vol retallar 600.000 euros, i la de premsa i comunicació, d'on en treuen 200.000. La futura biblioteca central també és al punt de mira de Cs, ja que vol eliminar qualsevol partida que hi tingui relació. També passa les tisores al cartipàs municipal, tant pel que fa a la quantitat de persones que en formen part com als seus sous. La formació també vol que es redueixi la quantitat de publicitat que fa el consistori en mitjans privats i que s'elimini qualsevol ajuda a entitats com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium Cultural.

Tot plegat deixa, segons Cs, espai per fer créixer altres partides, com la destinada a l'habitatge públic, que vol pujar dels 200.000 euros fins als dos milions. Tant Blázquez com el portaveu, Aldo Ciprian, han assenyalat la seva preocupació per l'estat de les voreres i la il·luminació, que Blázquez ha titllat de 'lamentable'. Per això, destinen també 200.000 euros més a aquest apartat. La resta d'al·legacions demanen fer créixer la despesa en programes de joventut, implementar un servei de wi-fi gratuït i augmentar l'ajut a Càritas fins als 30.000 euros.


Sergio Blázquez

Preferim que els diners siguin a la butxaca dels ciutadans per estalviar, invertir o construir. És la millor manera de sortir definitivament de la crisi i ajudar al creixement econòmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.