Primàries Republicanes tempteja Sant Cugat amb el 'no' de l'ANC a sumar-se

Una quinzena de ciutadans han acudit a la primera assemblea d'electors


Temes relacionats

L'ANC de Sant Cugat advoca per una llista 'transversal i unitària' per a les municipals (31/oct/18)


  • Comparteix:

Ximelis, durant l'acte a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

Ximelis, durant l'acte a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

Primàries per la República, la coordinadora que vol endegar que arreu del país es facin primàries per elegir alcaldables independentistes, ja ha posat un peu a Sant Cugat. L'entitat ha celebrat una assemblea d'electors aquest dimecres a la Casa de Cultura amb l'objectiu també d'unir-hi voluntaris i sondejar el terreny santcugatenc de cara a les municipals. Una quinzena de persones ha acudit a la convocatòria, presidida per un dels impulsors de Primàries per la República, l'exalcalde d'Arenys de Munt i excupaire, Joan Manel Ximenis.

Jordi Manchón, de Solidaritat Catalana per la Independència, és el portaveu provisional de l'entitat a l'espera que s'estableixi una coordinadora local. Entre els assistents, cares conegudes com Joan Recasens, extinent d'alcalde i membre de Demòcrates, única formació que ha donat suport a les Primàries Republicanes, promogudes també a àmbit nacional per Primàries Barcelona i l'ANC.

Tot i així, l'ANC de Sant Cugat no se suma a unes eventuals primàries al municipi. Ja va acordar-ho en assemblea i ho ha tornat a dir, alt i clar, a la reunió de la Casa de Cultura. No obstant això, l'argument dels de Xavier Palet de no integrar-s'hi en comptar Sant Cugat amb una majoria independentista no convenç aquest altre sector. El membre de l'ANC, Francesc Picas, ha legitimitat el 'no' de l'ANC però, tot i així, Joan Manel Ximenis ha exigit a l'entitat 'algun tipus d'implicació'.

En declaracions a Cugat.cat, Ximenis ha reblat que 'no vagin de sobrats' aquells que no s'integren al projecte de primàries pensant que guanyarà la independència als comicis locals, perquè 'no està garantida'. També ha etzibat que els partits independentistes que reneguen de les llistes unitàries no els acusin després de fragmentar el vot.


Joan Manel Ximenis

Quan anem de sobrats i ens pensem que ho tenim tot guanyat és quan més fàcil és que ho perdem. Jo diria que a Sant Cugat no és un dels llocs justament on la majoria independentista estigui assegurada al consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.