Cs centra les al·legacions als comptes de l'EMD en la seguretat i la millora dels carrers


Temes relacionats

Llum verda als pressupostos de Valldoreix del 2019 (17/nov/18)


  • Comparteix:

Els tres regidors de l'Ajuntament i la vocal de Cs a Valldoreix / Foto: Cugat.cat

Els tres regidors de l'Ajuntament i la vocal de Cs a Valldoreix / Foto: Cugat.cat

Cs ha presentat les al·legacions per als pressupostos de l'EMD de Valldoreix fent èmfasi en l'eficiència, la seguretat i el manteniment i millora del territori. El partit taronja fa una 'crítica positiva' i aporta 'solucions' per a les que assegura són les 'preocupacions bàsiques' dels valldoreixencs.

Seguretat
Cs vol disminuir el 'greu problema' que, asseguren, hi ha amb els robatoris a domicilis. El portaveu Aldo Ciprian ha explicat que aquest tipus de delictes 's'han duplicat' a Valldoreix, mentre que a la resta de barris disminueixen. Ciprian ha culpabilitzat l'equip de govern de l'EMD per no fer 'absolutament res', tot i la moció aprovada el 2015 per a l'augment d'efectius policials.

La vocal de Cs a l'EMD, Anna Cano, ha afegit que el govern 'no s'ha cregut el problema' i 'han mirat cap a una altra banda'. A més de l'augment d'agents, la formació vol posar 'botons del pànic', pals repartits pels carrers amb intèrfon i amb càmera d'alta definició que 'connecten directament' la ciutadania amb la policia i que tindrien un pressupost obert de 30.000 euros. També proposen una campanya de sensibilització amb consells per reduir el risc de robatoris.

Manteniment i millora
Cs també ha criticat la 'manca de manteniment al territori', principalment en clavegueram, voreres, il·luminació i arbrat. El regidor Sergio Blázquez l'ha qualificat de 'deplorable' en relació als impostos que paga la ciutadania. Consideren que la situació de 'deixadesa' és general a tot Valldoreix.

Eficiència
El partit taronja també aposta per una rebaixa d'un 20% dels sous de l'equip de govern. A més, també consideren 'prescindible' l'informàtic que ha d'afegir-se a la plantilla de l'EMD. Per millorar la seguretat i el manteniment, Cs proposa posposar l'arranjament a la zona verda del camp de futbol, amb una partida de 300.000 euros.

I de Valldoreix... a la Floresta
D'altra banda, el regidor taronja Sergio Blázquez ha visitat un niu de vespa asiàtica a la Floresta, notifica el partit en un comunicat. El desplaçament s'ha fet en consonància a la moció de Cs aprovada al ple de setembre en què el govern es comprometia a crear un pla per combatre la problemàtica. Blázquez demana 'actuar de forma urgent per solucionar el problema'.






Aldo Ciprian

S'ha duplicat el número d'assalts a domicilis a Valldoreix. I la culpa la té clarament el govern de l'EMD, perquè al 2015 Cs va proposar una moció per incrementar el número de policies a Valldoreix.

Anna Cano

No s'han cregut que hi havia aquest problema. Han mirat cap a una altra banda i de sobte et trobes amb 133 robatoris a data de la setmana passada.

Sergio Blázquez

Quan parlem amb els veïns de Valldoreix tenen dues preocupacions bàsiques: la seguretat i el manteniment de Valldoreix, que molts d'ells consideren deplorable en funció de tots els impostos que paguen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.