ERC-MES portarà al ple la creació d'un protocol d'emergència habitacional

Imatge d'arxiu d'un desnonament a la ciutat / Foto: Cugat.cat

Política

Publicat el 10/des/18 per Roger Cuartielles

ERC-MES demanarà al ple que Sant Cugat tingui un protocol d'emergència habitacional. La coalició insta el govern a elaborar abans d'acabar el mandat un protocol que inclogui aspectes com la recerca de casos de risc, assessorament i ajuts econòmics preventius, agents negociadors i una planificació que garanteixi el reallotjament de les persones afectades. També exigeix al consistori informar de forma 'immediata i continuada' els grups de l'oposició en relació amb aquesta qüestió.

CONSULTA LA MOCIÓ

El text exposa que, segons dades del Consell General del Poder Judicial, a Catalunya hi ha hagut 95.000 desnonaments entre el 2008 i el 2017, a més d'un 'alarmant creixement de la pobresa energètica'. També afirma que el govern municipal 'gestiona de forma opaca la informació relativa a aquests casos' i no proporciona dades a l'oposició.

Els independentistes també recorden que els ajuntaments 'estan obligats a garantir el reallotjament de les persones afectades per desnonaments i que no tinguin alternativa residencial', així com a cedir habitatges durant tres anys al Fons d'Habitatge per a polítiques socials.

A més, a la moció exposen que el Parlament va aprovar al 2015 per unanimitat una llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge. Llei que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) arran d'un recurs del govern de Mariano Rajoy, però que recorden que torna estar vigent després que l'executiu de Pedro Sánchez i Quim Torra signessin un acord a l'octubre per aixecar-ne la suspensió.

La portaveu d'ERC-Mes, Mireia Ingla, ha explicat que es tracta de 'posar llum a una questió que durant molt de temps es pensava que no passava a la ciutat'.




DECLARACIONS

Mireia Ingla

El que volem és posar llum a una situació que durant molt de temps no s'ha tingut en compte perquè es creia que en aquesta ciutat no passava. Nosaltres volem que això es formalitzi en un protocol per part del govern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio