Catalunya en Comú Podem demana al Parlament la segona residència pública de Sant Cugat

ICV-EUiA sol·licitarà la cessió municipal dels terrenys al ple de dilluns


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez i Marta Ribas / Foto: Cugat.cat

Ramon Gutiérrez i Marta Ribas / Foto: Cugat.cat

Catalunya en Comú Podem ha registrat al Parlament la proposta de resolució per construir la segona residència pública i centre de dia de Sant Cugat així com habitatges tutelats per a gent gran. La iniciativa demana incloure el projecte en els propers pressupostos de la Generalitat i concertar amb l'Ajuntament les places residencials i les diürnes per assegurar la viabilitat de l'equipament. La resolució beu de la moció que ICV-EUiA presentarà al ple de dilluns sol·licitant la cessió municipal dels terrenys.

El grup municipal ha convidat aquest dimarts la portaveu adjunta del grup parlamentari i diputada, Marta Ribas, per presentar la proposta de resolució. La rubinenca ha situat Catalunya 'en el podi de la vergonya' en temes de dependència en un context 'en que cada vegada hi ha més llistes d'espera i més persones aspirant a entrar a una residència pública'.

Ribas recorda que la Llei de dependència sempre ha estat 'infrafinançada' i ara creuen els dits perquè l'increment d'un 40% dels recursos per als dependents es materialitzi amb l'acord d'Unidos Podemos i el govern espanyol, en els nous pressupostos. Mirant a Catalunya, la diputada ha remarcat que el govern ha estat inactiu i ha reprovat les quotes de copagament.

És per això que mentre Catalunya en Comú Podem mou fitxa al Parlament, els ecosocialistes fan via a àmbit municipal i ja demanen la cessió dels terrenys perquè la Generalitat construeixi la segona residència, ja prevista en el Pla d'Equipaments local.

El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, confia que la proposta esdevindrà institucional i ha aprofitat per demanar al govern santcugatenc que deixi de fer polítiques per a la gent gran basades en l'oci.

La moció d'ICV-EUiA
Els ecosocialistes assenyalen que les 68 places de la Residència Santa Rosa i les 30 que ofereix com a centre de dia són insuficients per a les 11.000 persones majors de 65 anys que té Sant Cugat, segons el grup.

Els ecosocialistes sol·liciten una diagnosi de les necessitats de la gent gran, mesures que promoguin l'envelliment actiu del col·lectiu que no viu al centre, un programa d'abordatge de la soledat no volguda i ampliar la cartera de serveis socials amb un servei d'odontologia.




Marta Ribas

La Generalitat constantment diu que allò que no ha posat l'Estat ho hem posat nosaltres i no és cert. Ho han assumit carregant a l'usuari un copagament del 23%.

Ramon Gutiérrez

Demanem incloure aquesta perspectiva en les polítiques de gent gran. Que les polítiques vagin més enllà dels concerts de Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.