Cs i el PP porten als tribunals la pancarta de l'Ajuntament sobre els 'presos polítics'


Temes relacionats

Cs prendrà accions judicials si no es retira la pancarta 'Llibertat presos polítics!' (20/nov/18)

El PP amenaça amb 'mesures legals' si el govern no retira la pancarta de 'Llibertat presos polítics' ( 7/set/18)


  • Comparteix:

La pancarta està penjada en un dels laterals de l'edifici consistorial / Foto: ANC

La pancarta està penjada en un dels laterals de l'edifici consistorial / Foto: ANC

Cs i el PP han interposat cadascun una demanda davant el jutjat contenciós administratiu perquè l'Ajuntament retiri de la façana la pancarta que exigeix l'alliberament dels 'presos polítics'. Taronges i populars recorden que ja van sol·licitar fa setmanes a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, la retirada del cartell, però que 'davant la inacció s'han vist obligats a defensar la legalitat'.

El portaveu municipal de la formació taronja, Aldo Ciprian, ha defensat en declaracions a Cugat.cat que la seva formació hagi presentat la demanda perquè 'l'Ajuntament és la casa de tothom i els espais públics s'han de respectar'. 'No pot ser que els ciutadans paguin amb diners públics un cartell que és partidista', ha reblat.

Per la seva banda, el president i portaveu municipal del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que des del seu partit també han presentat una altra demanda al respecte perquè consideren que 's'ha de mantenir una neutralitat a l'espai públic i a les institucions'.

'Els ciutadans mereixen un espai públic lliure de qualsevol missatge partidista', ha subratllat la formació taronja en un comunicat. En un altre escrit, els populars també han recordat que ja 's'han dictat diferents sentències que avalen la necessitat de salvaguardar la neutralitat institucional de les administracions locals' com per exemple el dictamen que va obligar el consistori a retirar l'estelada de la plaça Lluís Millet.




Aldo Ciprian

Des de Cs creiem i defensem que als espais públics hi ha d'haver una neutralitat i l'Ajuntament és casa de tothom. Un espai no només de la tendència política de la senyora Fortuny, sinó també de la ideologia que nosaltres defensem.

Álvaro Benejam

És una idea partidista i un Ajuntament que és una institució de tots té el deure de ser neutral. La institució no ha d'estar al servei d'una opció política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.