Darrer ple de l'any per aprovar les ordenances fiscals i el pressupost del 2019


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat.cat

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat.cat

El ple municipal afronta aquest dilluns l'aprovació definitiva de les ordenances fiscals i el pressupost municipal del 2019, després de la resolució de les al·legacions presentades. Els grups municipals també porten a aquesta darrera sessió de l'any els acords institucionals per diagnosticar les necessitats de la gent gran del municipi i abordar els objectius de la comissió d'estudi sobre la municipalització de l'aigua. La sessió ordinària comença a les quatre de la tarda i es pot seguir en directe a Cugat.cat, al Facebook Live de Cugat.cat i via Twitter. A les vuit del vespre la sessió s'atura per donar pas a l'audiència pública.

CONSULTA AQUÍ L'ORDRE DEL DIA

Mocions dels grups municipals
- Moció del grups municipals d’ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC-CP a proposta d’Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpace i Oxfam Intermón per a la suspensió de la venda d’armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al Iemen.

- Moció del PSC-CP i el PDeCAT- Demòcrates per acabar amb el pas dels autobusos per la plaça de Lluís Millet.

- Moció de Cs i el PP de condemna expressa a l’atac al domicili del jutge Pablo Llarena, magistrat del Tribunal Suprem i veí de la ciutat.

- Moció del grup municipal del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES de suport a la vaga de fam dels presos polítics.

- Moció la CUP-PC perquè l'AMB es faci càrrec de les expropiacions de les zones verdes.

- Moció d'ERC-MES per fer efectiu el compliment dels acords de lluita contra la Sida i per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats amb l’epidèmia del VIH.

- Moció d’ERC-MES per a l’elaboració d’un protocol d’emergència habitacional.

- Moció del PP de millora del finançament de la construcció de l'escola La Mirada.

- Moció del PSC-CP per instar al Govern a la recuperació de drets suspesos i sostrets dels treballadors públics de la Generalitat de Catalunya.

Altres punts de l'ordre del dia
L'àrea de Territori eleva al ple l'aprovació inicial de diverses modificacions del PGM. Una a l'àmbit de Can Magí i Torreblanca, i l'altra entre l'avinguda de Can Picanyol, el passeig d'Olabarria i la via del Ferrocarril. També dóna compte i compliment d'una sentència del TSJC per un recurs interposat per Telefónica Móviles.

El departament de Mobilitat porta a la sessió la modificació de l'ordenança municipal de Circulació, mentre que l'àrea de Comerç ho fa amb un dictamen d'autorització de traspàs d'una parada del mercat de Torreblanca. A més, es donarà compte dels acord i punts tractats pels consells de barri.

En l'àmbit d'Economia, es porten a debat diversos punts del Pla Estratègic de Subvencions, les aprovacions definitives del pressupost municipal i de les ordenances fiscals del 2019 i operacions de préstec a llarg termini, entre d'altres.

El ple també s'haurà de posicionar sobre la dissolució del registre municipal d'Unions Civils de caràcter administratiu. A més, es donarà compte al ple del canvi de vocal de Cs al Consell Consultiu i Assessor de l'EPEL Cugat.cat i es nomenarà el president del Consell d'Administació.

La sessió clou amb els precs, preguntes i interpel·lacions dels membres de l'oposició a l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.