La seguretat ciutadana centra el debat de l'audiència pública del ple

La nova biblioteca, la mobilitat, l'escola la Mirada i la torre d'alta tensió de Mira-sol, sobre la taula

Veïns es manifesten al torn de l'audiència pública / Foto: Cugat.cat

Política

Publicat el 17/des/18 per E Garrido / R Cuartielles

La seguretat ciutadana ha estat un dels temes més debatuts al torn de l'audiència pública del ple d'aquest dilluns. La regulació de l'ús de la bici a la via pública, la mobilitat a l'entorn de l'escola Ciutat d'Alba, l'ordenança de terrasses, el futur del projecte de la nova biblioteca, el soterrament de la torre d'alta tensió de Mira-sol i l'escola La Mirada, han estat altres qüestions que han sorgit.

Escolta-ho

Alfredo Cernuda: Critica l'elevat nombre de robatoris que se segueixen produint a la ciutat. Des del col·lectiu de veïns del qual n'és portaveu, reclama més policies per aturar els robatoris i que la situació no es pot tolerar. (3' 20''). La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, explica que des de l'Ajuntament s'estan realitzant accions per a la lluita contra els robatoris a domicilis. Demana també la col·laboració ciutadana i afirma que Mossos i Policia Local fan un treball conjunt el qual, fins i tot, s'han incorporat noves teconologies. (7') Cernuda diu a la tinenta d'alcalde que fan falta prop de 60 agents més per sentir-se més segurs. (10' 30''). Paraira explica que s'està treballant en una reestructiració del cos de Policia Local per tenir més agents al carrer i cobrir les jubilacions. (18' 30'')

Concentració abans d'entrar al ple
Prèviament a participar a l'audiència pública, el col·lectiu s'ha manifestat davant l'Ajuntament. Una vintena de persones ha exhibit cartells per reclamar més seguretat al municipi.






Jaume Espina: Reclama a l'Ajuntament que retiri els cartells de les vies on es permet el pas de bicicletes i vianants. Reclama al consistori que compleixi la normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT) en relació la circulació de bicicletes (23'). Cristina Paraira explica que l'Ajuntament clompleix les normatives de la DGT tot i que les revisarà amb l'equip tècnic. Afirma també que des de la Taula de mobilitat s'està treballant en una ordenança que inclogui nous vehicles com el patinet elèctric (28' 30'').

Xavier Rom: El membre de l'AFA de l'escola Ciutat d'Alba pregunta en quin punt està la prova pilot que s'ha dut a terme a l'entorn del centre amb l'objectiu d'afavorir la bona convivència entre cotxes i vianants (32'). La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, contesta que es tracta d'un projecte complex i que encara no s'ha ressolt (32' 39'').

Francisco Javier Monteys: El membre de la Plataforma Salvem Parc Barnils reprova el projecte de la nova biblioteca (37'). L'alcaldessa, Carmela Fortuny, reafirma que el model de la futura biblioteca és fruit de les propostes fetes pels veïns i les veïnes de Sant Cugat (38' 29'').

Maria Àngeles Palacios: Ha volgut saber si la nova normativa de terrasses estarà enllestida per a principis de 2019. Ha demanat una reunió amb Cristina Paraira per parlar dels sorolls que pateix al seu habitatge (39').

Josep Porta: El membre de la Plataforma de Pensionistes ha criticat a l'Ajuntament la seva falta de respostes i solucions a les reivindicacions del col·lectiu (41'). El regidor Joan Puigdomènech, encarregat de les qüestions relacionades amb la Taula de Pensionistes, posa en valor la feina feta com l'ampliació de les ajudes per pagar l'IBI i la recent aprovació de la segona residència pública a la ciutat. Els ha instat a una trobada amb ell i l'alcaldessa (46' 10''). L'alcaldessa els ha explicat que l'Ajuntament s'ha reunit amb el departament de Salut i el d'Afers Socials per tractar els temes que preocupen al col·lectiu (54').

Un veí de Mira-sol: Pregunta per l'estat de les pantalles acústiques i de la torre d'alta tensió de Mira-sol (55' 30''). Puigdomènech explica que l'Ajuntament de Sant Cugat i el de Rubí es reuniran per concretar el cost proporcional que hauria d'assumir cada consistori per a les obres de soterrament de la línia d'alta tensió (59').

Gabriel Jover: Un pare de l'escola La Mirada demana a l'Ajuntament que prioritzi el projecte del centre i que el tingui enllestit en el termini que va prometre, el curs 2020-2021. (1h 2' 30''). La regidora d'Educació, Esther Salat, diu que han traslladat les inquietuds de les famílies al departament d'Educació i que des l'Ajuntament s'ha creat una comissió que treballa pel benestar dels infants, mentre estiguin als barracons, i pel correcte compliment de cada fase del projecte. Salat ha subratllat l'esforç que es va haver de fer des de l'Ajuntament per fer realitat aquest centre (1h 8' 50'').