Els problemes de Correus a la Floresta i el control de la vespa asiàtica, al torn de precs i preguntes


  • Comparteix:

La Floresta i els problemes de Correus, de nou al ple / Foto: Localpres

La Floresta i els problemes de Correus, de nou al ple / Foto: Localpres

El mal funcionament de Correus a la Floresta, el control de la vespa asiàtica i l'agenda de l'alcaldessa han protagonitzat el torn de precs i preguntes del ple. Aquest apartat clou la sessió plenària.

ESCOLTA-HO

1. Núria Gibert (CUP-PC) (1'00'') torna a preguntar sobre el mal funcionamet de Correus a la Floresta. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, informa d'una nova reunió amb instàncies superiors de Correus, tot i que el servei insisteix 'que la incidència està solucionada'. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, informa que també hi ha problemes amb Correus a Sol i Aire i a Valldoreix.

2. Ignasi Bea (CUP-PC) (2'00'') pregunta en relació als llocs de feina d'Esclat i, en concret, sobre si les 57 persones contractades a través del SOM cobren el salari mínim mensual. Fortuny respon que se li atendrà en la comissió informativa.

3. Aldo Ciprian (Cs) (3'43'') pregunta de nou sobre les multes interposades a la zona verda i la seva recaptació. També s'interessa pel dispositiu de seguretat per Nadal. La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, informa que ho tenen previst i que s'han instal·lat 'new jerseys' a la Rambla del Celler.

4. Mireia Ingla (ERC-MES) (4'43'') Explica que a l'estació de Mira-sol hi ha molts bassals, pels aiguats. També es refereix a l'accés de l'estació cap al centre comercial, en concret, la part dels vianants que tenen unes tanques que fan que el pas sigui molt estret. Fortuny diu que ho revisaran.

5. Sergio Blázquez (Cs) (5'54'') Arran de la problemàtica de la vespa asiàtica, la formació explica que han detectat nius a Valldoreix i a la Floresta. Vol saber què s'ha fet al respecte i què s'hi farà. Li responen en comissió informativa.

6. Roser Casamitjana (ICV-EUiA) (6'27'') S'interessa pel Pla de sostenibilitat 'per enèsima' vegada i l'equip de govern li respon que la resposta la tindrà en comissió informativa.

7. Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) (6') Pregunta per l'agenda de l'alcaldessa i l'equip de govern ja que diu que no és pública, com tampoc les convocatòries de premsa, que abans sí ho eren. Fortuny diu que sí és pública i transparent, l'agenda, i que estan 'treballant una nova manera perquè sigui una mica més accessible'.

Gutiérrez també es refereix sobre el Pla d'Igualtat intern, ja que l'últim va caducar el 2015. Fortuny li explica que el nou estarà a punt el 2019.

8. Pere Soler (PSC) (10'43'') Pregunta si és cert que l'accés al carrer de Can Solà està gestionat per una empresa privada. Paraira li diu que han fet un conveni amb l'empresa per aquesta gestió.

Soler també demana al govern el seu rebuig a la conferència que oferirà l'expresident Jordi Pujol a l'ANC aquest dimecres, en un acte dels Amics de la Unesco. Recorden que aquest acte porta la col·laboració de l'Ajuntament, en tant que subvenciona l'entitat. L'alcaldessa li diu que el govern no es posicionarà i que respecten les activitats que fa l'entitat.

9. Álvaro Benejam (PP) (14'09'') Diu que encara està pendent que li donin resposta sobre les persones que estan pendents de pisos que no se li han lliurat de la promoció de Rius i Taulet. La tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, diu que aquest dimarts li donen.

10. Dimitri Defranc (PP) (15'22'') Explica que a l'avinguda dels Països Catalans, al pont del ferrocarril, s'ha aixecat una biga i es produeixen col·lisions de cotxes. També demana més informació sobre els certificats de minusvalidesa. Fortuny diu que al gener tenen reunió amb Afers Socials de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.