354.000 euros més a l'any per a habitatge públic

La dotació prové d'un deute amb l'Ajuntament que Promusa no haurà de pagar


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una promoció d'habitatge públic d Promusa / Foto: Lluís Llebot

Imatge d'arxiu d'una promoció d'habitatge públic d Promusa / Foto: Lluís Llebot

L'empresa municipal Promusa invertirà 354.000 euros més a l'any per a habitatge públic de lloguer a partir del 2019. La dotació s'afegeix als dos milions d'euros anuals que l'empresa té destinats en aquesta matèria. La nova inversió prové del deute de més de 15 milions d'euros que Promusa va contraure el 2012 per la gestió dels serveis públics dels mercats de Mira-sol i Volpelleres i que ara l'Ajuntament condona a canvi del compromís d'invertir aquesta quantitat en habitatge públic de lloguer. Aquesta qüestió s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns amb els vots a favor d'ERC-MES, ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i el regidor no adscrit Xavier Cortés. La CUP-PC s'hi ha abstingut, i el PP, PSC, Cs i el regidor no adscrit Dimitri Defranc hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

El regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, ha defensat que l'objectiu de Promusa 'és facilitar l'accés a l'habitatge' i que per això des del govern s'ha optat per aquesta mesura. També ha detallat que la proposta no té efectes sobre els comptes de l'Ajuntament, perquè ja es van anar aprovisionant els 15 milions d'euros que Promusa deu, i que per a l'empresa pública no suposarà cap tensió 'perquè té capacitat' per fer-ho.

La mesura, però, no ha estat vista amb bons ulls per a totes les formacions polítiques. Per una banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha criticat que es tracti d'un 'ingrés extracomptable' i que durant tots aquests anys no s'hagi regularitzat el calendari de pagaments que li corresponien a Promusa per saldar el deute pendent. A més, també ha criticat que en cap moment s'informés als grups de l'oposició que els pagaments de Promusa no s'estaven fent. En relació amb aquesta qüestió, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha recriminat que s'intenti 'arreglar un nyap del passat'. Des d'ERC-MES, el regidor Ferran Villaseñor també ha descrit la qüestió com un 'nyap', però ha defensat el vot favorable de la formació per 'la finalitat'. 'Hi votarem a favor amb la pinça al nas', ha dit.

Per part d'ICV-EUiA, la regidora Roser Casamitjana també ha justificat el vot afirmatiu dels verds argumentant que Promusa 'es va crear amb l'objectiu de promoure l'habitatge públic'. Tot i això, ha lamentat que en algun moment s'hagi volgut desvirtuar aquesta qüestió i ha dit: 'Esperem que els càlculs que s'han fet siguin correctes i que finalment aquesta quanitat anunciada es pugui destinar realment a habitatge públic'.

Dels 15 milions del deute que Promusa té a favor de l'Ajuntament, l'empresa va retornar 500.000 euros el mateix 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.