Xoc de posicionaments per la condemna a l'atac amb pintura a casa del jutge Llarena


  • Comparteix:

Arran va reivindicar l'autoria de les pintades a casa del jutge / Foto: Arran

Arran va reivindicar l'autoria de les pintades a casa del jutge / Foto: Arran

Els grups municipals del ple de Sant Cugat no s'han posat d'acord per condemnar l'atac amb pintura al domicili del jutge Llarena. Un dels motius que han propiciat la tensió durant el debat ha estat la negativa dels grups proposants de la moció, Cs i el PP, de permetre la votació d'acords per separat. Els regidors de la resta de grups han coincidit a assenyalar que taronges i populars 'no han respectat els drets' dels altres representants en aquest sentit. D'aquesta manera, només han rebut el suport del regidor no adscrit Dimitri Defranc, que tot i així ha subratllat no compartir el punt que posa en valor 'la tasca constant, callada i meritòria' dels magistrats.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Es tracta d'un acord que també han criticat la resta de grups municipals. Des del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC i ERC-MES han anat més enllà i han titllat d''hipòcrites' els proposants, en el sentit que no van condemnar 'la violència' exercida per les forces de seguretat estatals durant l'1-O o quan es va retirar a la força la pancarta 'Llibertat presos polítics' durant una manifestació unionista a les portes de l'ajuntament. Un dels regidors que ho ha verbalitzat ha estat el republicà Èric Gómez: 'Que no ens deixin votar els acords per separat és una constatació de com volen barrejar les coses'.

Des de Cs, el portaveu, Aldo Ciprian, ha lamentat el posicionament de la majoria de regidors i els ha recriminat que ningú s'hagi adreçat als taronges per fer una moció consensuada. 'La moció es va presentar al novembre', ha dit en referència a què el text que el seu grup va intentar portar d'urgència al ple de novembre. 'Ningú de vosaltres s'ha dirigit a nosaltres per fer una moció conjunta contra la violència', ha sentenciat.

A causa del transcurs del debat i pel xoc de posicionaments, ICV-EUiA ha acabat votant 'no', tot i que al principi havia anunciat una abstenció, un sentit de vot que sí han mantingut el PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés.




Èric Gómez

No podem donar-li suport de cap de les maneres. Que no ens deixin votar els acords per separat és una constatació de com volen barrejar les coses.

Aldo Ciprian

A tots els que us queixeu, ningú de vosaltres s'ha dirigit a nosaltres per arribar a un acord per aconseguir un moció conjunta contra la violència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.