Suport del ple als 'presos polítics' en vaga de fam

Cs i PP hi han votat en contra, i el PSC s'hi ha abstingut

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Jordi Turull estan en vaga de fam / Foto: ACN

Política

Publicat el 17/des/18 per Roger Cuartielles

Part del ple ha mostrat aquest dilluns el seu suport a la vaga de fam iniciada per Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn. Ho ha fet a proposta d'una moció presentada per PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES, que volia que la ciutat se solidaritzés amb la protesta d'alguns 'presos polítics' davant 'l'impediment del Tribunal Constitucional que puguin accedir a tribunals internacionals per defensar-se'. La votació ha comptat amb els vots afirmatius del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, CUP-PC, ICV-EUiA, així com el dels regidors no adscrits Xavier Cortés i Dimitri Defranc. El PSC s'hi ha abstingut, i Cs i PP hi ha votat en contra.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El tinent d'alcalde i representant del PDeCAT-Demòcrates Joan Puigdomènech ha explicat que l'objectiu de la moció era 'mostrar el suport públic de la ciutat a la protesta dels presos' i ha qualificat d'injustícia la seva situació, així com l'actitud del Tribunal Constitucional, de qui ha dit que 'impedeix que els presos puguin accedir a tribunals internacionals'. Una qüestió que també ha defensat la portaveu municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, i la regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente.

Els regidors no adscrits Xavier Cortés i Dimitri Defranc també han expressat el seu suport al text, així com el portaveu i regidor d'ICV-EUiA al ple, Ramon Gutiérrez, que tot i recordar que des de la formació no comparteixen les accions que els polítics independentistes van efectuar durant la tardor passada al Parlament, sí que consideren que es troben en una 'situació d'injustícia'.

Des dels socialistes, el portaveu Pere Soler ha defensat 'la no judicialització de la política' i també ha demanat respecte per a les institucions judicials. Per part del PP i Cs han recordat que 'Espanya és un estat de dret' i que els polítics a la presó ja estaven advertits de les conseqüències de les seves accions. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha dit que la protesta és una 'estratègia més de l'independentisme per cridar l'atenció i per tapar els problemes reals de Catalunya'. Una qüestió que el regidor taronja Sergio Blázquez ha descrit com a 'comèdia d'embolics'.