Sant Cugat tindrà un protocol d'emergència habitacional abans d'acabar el mandat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat.cat

Imatge d'arxiu d'una protesta del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat.cat

La ciutat tindrà un protocol d'emergència habitacional abans de les eleccions municipals del maig del 2019. S'ha aprovat al ple d'aquest dilluns a proposta d'una moció d'ERC-MES que instava l'equip de govern a elaborar un pla d'actuació que inclogués aspectes com la recerca de casos de risc, assessorament i ajuts econòmics preventius, així com una planificació que garantís el reallotjament de les persones afectades. El text, que també demanava major informació sobre els casos de desnonament al govern, ha prosperat amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates i amb els vots a favor dels membres del consistori, excepte del PP.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En aquest sentit, des d'ERC-MES, la portaveu municipal Mireia Ingla ha fet referència a la llei que el Parlament va aprovar el 2015 per unanimitat per afrontar l'emergència habitacional. Una llei que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) arran d'un recurs del govern de Mariano Rajoy, però que Ingla ha recordat que torna estar vigent.

Per això, ha demanat que des de la ciutat s'endeguin mesures per afrontar la crisi habitacional i també ha demanat al consistori més informació sobre la qüestió, 'més enllà de les comissions informatives'. Un aspecte esmenat pel PDeCAT-Demòcrates, que en veu de la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, ha demanat modificar part del text i fixar com a 'prioritària la comunicació', però sense que aquesta fos 'immediata i continuada' tal com exigia el text original. Pellicer ha argumentat que 'no sempre es pot donar informació per qüestions de protecció de dades', però Ingla li ha recordat que els regidors hi han de tenir accés per la seva condició de servidors públics.

Per la seva banda, el regidor no adscrit, Xavier Cortés, ha defensat que sempre ha rebut tot tipus d'informació al respecte, i el regidor taronja Sergio Blázquez ha qualificat la moció de 'ben trobada i encertada'. Per part de la CUP-PC, la regidora Núria Gibert ha celebrat la moció i ha defensat que l'atenció dels serveis socials 'ha de ser un dret, no un pedaç'.

De la seva banda, el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha recordat que moltes de les reclamacions són fruit de la tasca del Sindicat de Llogateres de la ciutat, del qual ha dit que 'encara espera que moltes qüestions que van acordar amb el govern obtinguin resposta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.