La ciutat reprova la venda d'armes a l'Aràbia Saudita


  • Comparteix:

Imatge del fotògraf Samuel Arana, qui va cobrir el conflicte del Iemen / Foto: ACN

Imatge del fotògraf Samuel Arana, qui va cobrir el conflicte del Iemen / Foto: ACN

Sant Cugat reprova la venda d'armes de l'Estat espanyol a la coalició de l'Àrabia Saudita que intervé a la guerra del Iemen. La moció d'ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC, ha arribat al ple municipal d'aquest dilluns a petició de les organitzacions Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpeace i Oxfam Intermon. El text demana a les institucions espanyoles que suspengui la venda d'armes i denegui la seva transferència a l'Aràbia Saudita ja que podrien ser utilitzades en el conflicte del Iemen. La moció ha tirat endavant amb els vots a favor dels grups municipals proposants, els regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés i l'abstenció del PP i Cs.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Els grups municipals del PP i Cs han coincidit a lamentar la catàstrofe humanitària provocada pel conflicte però el portaveu del PP, Àlvaro Benejam, ha afirmat que els acords de la moció 'no són fidels a la realitat' i que desconeix els 'acords arribats entre el govern de Pedro Sánchez i l'Aràbia Saudita'. Per la seva banda, el portaveu del partit taronja, Aldo Ciprian, creu que 'el plenari no té competències per tractar aquesta qüestió' i que la indústria armamentística espanyola va molt més enllà que la fabricació d'armes.

Segons dades de Nacions Unides, fins al gener de 2018, el conflicte del Iemen ha causat la mort d'almenys 6.000 civils, més de 50.000 ferits i tres milions de persones desplaçades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.