La Rabassada, la carretera més perillosa de Catalunya per tercer any consecutiu

La Diputació ja ha anunciat un pla de millora de la seva xarxa de carreteres locals


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un sinistre a la Rabassada el 2017 / Foto: SEM

Imatge d'arxiu d'un sinistre a la Rabassada el 2017 / Foto: SEM

El tram de la Rabassada entre Barcelona i Sant Cugat és el que té el risc d'accidentalitat més alt de Catalunya per tercer any consecutiu. Així ho diu el darrer informe d'avaluació i risc d'accidentalitat de les carreteres del RACC, l'EuroRap, que apunta també que 73% d'accidents amb morts i ferits greus (MiFG) en aquest tram hi ha estat involucrada una moto. Al mateix temps, la C-16 en el seu tram entre Sant Cugat i Terrassa, tot i la seva alta intensitat, no hi hagut cap accident mortal o greu en els últims tres anys.

L'estudi, que ha analitzat més de 6.300 quilòmetres de xarxa viària per on circulen el 91% dels vehicles i on es produeixen el 80% dels accidents amb morts o ferits greus, indica que hi hagut un estancament de la xifra de víctimes mortals, una dada que posaria en perill l'objectiu de la Unió Europea per al 2020: reduir les víctimes en un 50% respecte fa deu anys.

Les distraccions, l'excés de velocitat, l'augment de la mobilitat dels darrers anysel i el fet que el parc d'automòbils sigui cada vegada vell són les principals causes dels sinistres. Des del RACC afirmen també que la seguretat a les carreteres està estretament relacionada amb la qualitat d'aquestes, per aquest motiu lamenten que les inversions en el manteniment de les carreteres hagi caigut un 67% entre 2011 i 2016.

La Diputació pren mesures
La Diputació de Barcelona ha anunciat aquest dilluns un pla de millora de la seva xarxa de carreteres locals. L'ens reforçarà la inversió en protectors per a motoristes, senyalització antilliscant i ferms amb rugositat, per tal de reduir el volum i la gravetat dels accidents amb vehicles de dues rodes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.