Jordi Puigneró: 'Impulsarem un projecte de donació de dades'

El santcugatenc explica que Catalunya tindrà donants de dades


  • Comparteix:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha avançat en una entrevista de Cugat.cat que Catalunya tindrà donants de dades. 'Impulsarem un projecte de donació de dades. Volem facilitar la possibilitat que la ciutadania pugui donar dades, des d'àmbits com la mobilitat fins a la salut'. Es tracta d'un projecte del qual no ha volgut donar més detalls ja que encara està per definir, ha dit, però que es posarà en marxa durant el 2019. Puigneró, que ha visitat la ciutat per oferir una conferència sobre l'àmbit digital, també ha destacat que Sant Cugat 'sempre ha estat a l'avantguarda de la innovació' i ha explicat que no té notícies sobre la causa de la Guàrdia Civil, que l'investiga en relació amb els webs de l'1-O.

ESCOLTA-HO

En quines polítiques digitals està treballant el seu departament?
Impulsarem un projecte de donació de dades. Volem facilitar la possibilitat que la ciutadania pugui donar dades, des d'àmbits com la mobilitat fins a la salut. El projecte pretén ser molt ampli, i l'àmbit de la salut serà molt important.

Concreti més el projecte...
Encara està per definir, però es tracta d'una voluntat política. Les dades avui són el petroli del segle XIX. Volem que la ciutadania participi en projectes actius de donació de dades i aquesta serà una política troncal del departament i que posarem en marxa durant el 2019.

Quin és el paper de Sant Cugat en l'àmbit digital?
El municipi sempre s'ha caracteritzat per ser una ciutat a l'avantguarda de la innovació i del que significa aquesta revolució digital, i actualment ho continua sent. En aquests moments s'està fent una gran aposta pel que fa a l'Internet de les coses. També s'han fet projectes en l'àmbit de la mobilitat com, per exemple, amb l'autobús autònom Èrica, que va fer una experiència pilot a la ciutat. Per tant, veig que el municipi continua implicat en temes d'Smart Cities i d'innovació digital, i això és molt bo. Això fa que la ciutat sigui un municipi tractor en aquest àmbit.

En quina situació es troba la investigació de la Guàrdia Civil en relació amb els webs de l'1-O?
Doncs, a la espera. Es troba en mans del Jutjat número 13 de Barcelona i no en tinc més notícies. Suposo que esperen que acabi el macrojudici que s'ha començat. Però, en qualsevol cas, demostra que és una justícia de part. És un frau que hi hagi persones que estiguin en situació de presó preventiva i sense tenir unes garanties jurídiques. Això, al segle XXI diu molt poc d'un Estat com l'espanyol, que forma part de la Unió Europea però en aquests moments s'assembla més a estats com Turquia o altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.