L'EMD de Valldoreix aprova els pressupostos del 2019 tot i el vot contrari de tota l'oposició


Temes relacionats

Llum verda als pressupostos de Valldoreix del 2019 (17/nov/18)

Valldoreix presenta un pressupost per al 2019 continuista amb 565.000 euros per a inversions (25/oct/18)


  • Comparteix:

Imatge de la sessió d'aquest dilluns / Foto: Cugat.cat

Imatge de la sessió d'aquest dilluns / Foto: Cugat.cat

Valldoreix ja té pressupostos aprovats per al 2019, tot i les crítiques i el vot contrari de tots els vocals de l'oposició. Els quatre vots dels membres de l'equip de govern, del PDeCAT-Actuem, amb el vot de qualitat del president, Josep Puig, han servit per tirar endavant uns comptes de 9,5 milions d'euros, 459.000 dels quals són per a inversions.

Després que fa un mes tingués lloc l'aprovació inicial dels pressupostos, l'equip de govern ha desestimat aquest dilluns les al·legacions presentades pel tècnic d'Urbanisme de l'EMD Miquel Diez Folch i pel grup de Cs. De fet, aquesta ha estat la principal crítica de tots els vocals de l'oposició, la manca de consens, d'uns comptes que, com han repetit tots els portaveus, 'no són els nostres'. La vocal de Cs, Anna Cano, ha tornat a posar sobre la taula les 'prioritats' del partit taronja per a Valldoreix per modificar els comptes. De la seva banda, el vocal d'ERC, Noël Climent, ha argumentat que, en any electoral, haurien d'aprovar-se uns pressupostos 'pactats', com també ha repetit el vocal de la CUP, Ferran Margineda.

Per a l'equip de govern les inversions són el capítol més important dels comptes, en què la partida per a projectes creix uns 100.000 euros respecte a l'exercici actual per l'acumulació dels pressupostos participatius, que aglutinaran 200.000 euros del 2018 i el 2019. La vocal d'Economia, Elena Degollada, ha explicat que les inversions són l'únic 'amb què es pot jugar' i 'la més important', l'arranjament del camp de futbol, s'ha parlat amb la resta de grups. A més, Degollada ha assegurat que, si després de les eleccions de maig canvia el govern els comptes es poden canviar amb modificacions pressupostàries.

Amb tot, el govern ha aconseguit aprovar els pressupostos pel retorn de Puig, després de la sortida de Quim Castelló, que els havia deixat en minoria i en tràmits, encara, per la incorporació de la substituta de Castelló, Neus José.

La sessió extraordinària també ha servit per donar compte del decret de Presidència de l'EMD per contractar l'empresa Paymacotas engineering S.A. per al projecte de reparació dels murs del Torrent del Xoriguer. Un mur de contenció que va caure, en dos trams, després de l'episodi de pluges del 15 de novembre. Tot i que en un primer moment se n'havia de fer càrrec l'Agència Catalana de l'Aigua, finalment les obres, 'de caràcter urgent', aniran a càrrec de l'EMD, en un projecte amb un preu de 10.150 euros més IVA.

L'altre punt de l'ordre del dia, una moció per 'denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional (TC) i de suport als presos polítics', l'equip de govern l'ha retirat després que els presos independentistes finalitzessin la vaga de fam. Tot i això, el president, Josep Puig, ha reiterat 'el suport de l'EMD als presos polítics'.


Elena Degollada

El capítol d'inversions són 459.000 i és l'única cosa amb què es pot jugar. El més gros és l'arranjament del camp de futbol i hem estat parlant i tenint en compte el què pensàveu. Si no és del vostre gust ja no sé què més dir. A més, el pressupost és una cosa viva i es pot reubicar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.