ERC-MES vol que l'Ajuntament agilitzi el pagament directe als subcontractistes


  • Comparteix:

L'Ajuntament podria pagar directament als subcontractistes / Foto: Cugat.cat

L'Ajuntament podria pagar directament als subcontractistes / Foto: Cugat.cat

ERC-MES demanarà al ple que l'Ajuntament es comprometi a agilitzar el pagament als subcontractistes. La coalició republicana presenta una moció perquè el consistori incorpori als plecs de tots els contractes públics una clàusula que reguli el pagament directe de l'administració al subcontractista i que garanteixi l'aplicació àgil d'aquesta mesura. La iniciativa també demana respectar la seguretat jurídica del contractista i que no en puguin derivar costos addicionals per al consistori.

Per evitar retards en els pagaments del contractista al subcontractista, ERC-MES vol que l'Ajuntament pugui efectuar el pagament directament a l'empresa subcontractada pels serveis professionals prestats a l'administració. Per això, el text que presenten al ple els republicans inclou la incorporació de la clàusula que ho permeti en tots els contractes públics formalitzats a partir d'ara.

El regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, fa referència a la nova llei 9/2017 de Contractes de Sector Públic, vigent des de març de l'any passat, i que tenia l'objectiu de dotar la contractació de major simplificació, flexibilitat i seguretat jurídica. Segons exposen els republicans, la incorporació d'aquest mecanisme d'acció directa, que 'hauria de permetre solucionar la demora en els pagaments', es deixa 'a criteri de cada administració' i segons el contracte que es formalitzi.


Ferran Villaseñor

El que marca la Llei de contractes és que l'Ajuntament pugui pagar directament al prestador de l'obra perquè no hi hagi desequilibris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.