Compromís unànime del ple per millorar la transparència i el bon govern municipals

Portada del portal de transparència i govern obert de l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Política

Publicat el 21/gen/19 per Sergio Morales

L'Ajuntament seguirà treballant per millorar la transparència i el bon govern municipal. És el compromís assolit per tots els regidors del ple arran d'una moció d'ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i el PP a la qual s'han afegit esmenes del PDeCAT-Demòcrates. El text reclama una actualització del web municipal que faciliti la recerca d'informació i que s'inclogui un apartat amb l'agenda pública, el sou i el currículum de cada càrrec electe. Amb la moció, s'hauran d'oferir les Cartes de Serveis, on s'informa dels drets que tenen els ciutadans a cada oficina i departament públic.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ
CONSULTA AQUÍ LES ESMENES

La proposta també reclama que el web inclogui espai per consultar els acords aprovats al ple i l'estat d'execució de les mocions. Malgrat l'acord en la votació, en aquest punt el portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez, ha criticat l'equip de govern per no donar compliment a tots els acords que assoleix el plenari: 'Creiem que serà fàcil aprovar la moció, però no ho serà que es compleixi', ha dit. Es tracta d'un 'escepticisme' al qual s'ha sumat el regidor de Cs Sergio Blázquez.

Tot plegat, un punts de vista que ni l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ni la regidora de Govern Obert, Joana Barbany, comparteixen. 'Demanaria que intentessim tenir una mirada més conjunta', ha dit Fortuny quan ha demanat més confiança.


DECLARACIONS

Gutiérrez i Fortuny

Serà fàcil que la moció s'aprovi; serà difícil que es compleixi. / Diu que no complim les mocions. Li demano que tingui una mirada més conjunta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio