El ple rebutja el cessament del director de Seguretat Ciutadana demanat per Cs i PP


Temes relacionats

Cs demanarà al ple el cessament del responsable de Seguretat Ciutadana ( 4/gen/19)


  • Comparteix:

Cs i PP demanaven el cessament de González per l'augment dels robatoris / Foto: Localpres

Cs i PP demanaven el cessament de González per l'augment dels robatoris / Foto: Localpres

El director de Seguretat Ciutadana i Via Pública, Jaume González, seguirà en el seu càrrec. Així s'ha decidit al ple d'aquest dilluns, després que no hagi prosperat la moció presentada per Cs i el PP que demanava el cessament perquè, asseguren, han augmentat els robatoris al municipi, tot i que les últimes dades apunten que hi ha hagut una reducció del 5% . El text ha comptat amb els vots contraris de tots els regidors i regidores del plenari, excepte de Cs i el PP. Una moció que també ha tingut el rebuig de l'equip directiu de l'Ajuntament, que ha abandonat la sala durant el debat com a mesura de protesta.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En un debat que ha durat prop d'una hora, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha opinat que l'actual director de Seguretat Ciutadana no ha complert amb l'encàrrec pel qual se'l va nomenar fa tres anys. Ha defensat que la formació taronja va donar suport al seu nomenament per 'fer front a la inseguretat' i 'davant l'alcaldessa virtual' -en referència a Mercè Conesa- que en aquells moments s'ocupava de l'àrea de seguretat, però que 'les dades reflecteixen un empitjorament'. En aquest sentit, ha exposat que els robatoris a domicili a la ciutat, segons Cs, han passat de 461 al 2015 a 582 al 29 de novembre de 2018. Un empitjorament especialment significatiu, ha defensat, a Valldoreix, on de gener a novembre del 2017 es van registrar 73 robatoris a domicili i en el mateix període de 2018, assegura, se'n van registrar 124.

Ciprian també ha dit que hi ha un 'envelliment de la plantilla' de la Policia Local, així com un absentisme laboral, que ha xifrat en el 22%. En la seva intervenció, també ha fet una esmena 'in voce' per acceptar una proposta del PP que convidava a reprovar les polítiques de seguretat del consistori i de la Generalitat.

De la seva banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha manifestat la seva total conformitat amb la formació taronja i ha lamentat que la ciutat 'no disposi d'una política de seguretat pròpia'.

La resta de formacions ha qualificat la moció d'electoralista i de tenir un 'enfocament erroni'. 'Ningú no nega que a Sant Cugat hi ha un problema de seguretat, però aquesta qüestió no es pot utilizar com a arma perquè sinó perdrem mal', ha etzibat la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. 'Estan demanant responsabilitats polítiques a persones que no ho són', ha criticat el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor.

Qüestions en les que també han coincidit el PSC-CP i la CUP-PC, així com els regidors no adscrits Xavier Cortés i Dimitri Defranc. 'Com es nota que no han governat mai i que no entenen que la seguretat no depèn exclusivament d'un director', ha dit el socialista Pere Soler a Cs.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha qualificat de 'lamentable' la petició de taronges i populars i ha subratllat les raons electoralistes que, al seu parer, hi ha darrere de les dues formacions. 'Aprofiten una qüestió que ens preocupa per guanyar vots' ha dit Paraira, que ha defensat el compromís del govern amb la seguretat i ha traslladat el suport de tot l'equip a la tasca realitzada per González. 'Amb aquesta moció no proposen cap alternativa, només un cessament', ha afegit Paraira.

De la seva banda, en el torn de rèplica, Ciprian i Benejam han apuntat que 'els temes de seguretat no depenen de l'oposició' i han qualificat les intervencions de la resta de grups de 'demagògiques'. Benejam ha criticat també que se'ls acusi d'electoralisme quan, explica, la formació ha presentat mocions sobre seguretat des del 2015. 'Vostès no en fan ni cas, no han escoltat els problemes veïnals?', ha preguntat Benejam a l'equip de govern. El popular també ha defensat que 'sense el senyor González no es perdria res ja que abans teníem menys robatoris'.

Rebuig de l'equip directiu de l'Ajuntament a la moció
Moment en què els directors d'àmbit han abandonat el ple / Foto: Cugat.cat
Moment en què els directors d'àmbit han abandonat el ple / Foto: Cugat.cat
El director de Seguretat Ciutadana i Via Pública, Jaume González, així com la resta de directors i directores presents, han marxat de la sala de plens quan s'ha portat a debat la moció. Es tracta d'una protesta argumentada en un comunicat de l'equip directiu del consistori, que constata el seu 'desacord' amb la proposta dels taronges i els populars i posa en valor l'actuació de González al capdavant del seu àmbit. 'Defensem la nostra posició personal de directius públics professionals, sotmesos als sistemes d'avaluació en base als objectius que se'ns fixen, però en cap cas via una moció', argumenten.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha verbalitzat el suport per part de l'equip de govern als directius.




Aldo Ciprian

González va ser escollit per la seva dilatada experiència policial. Un perfil professional amb un sou professional de més de 70.000 euros anuals. Però les dades de 2017 i 2018 han estat nefastes.

Cristina Paraira

Penso que ningú pot dir que la seguretat és un tema que ens preocupa i que també afecta a d'altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.