L'Ajuntament agilitzarà el pagament directe als subcontractistes

És a instàncies d'una moció d'ERC-MES


  • Comparteix:

El ple ha donat llum verda a una mesura per protegir les pimes / Foto: Localpres

El ple ha donat llum verda a una mesura per protegir les pimes / Foto: Localpres

El consistori s'ha compromès, via sessió plenària, a ser més diligent en el pagament als subcontractistes. Ho ha fet a través d'una moció d'ERC-MES perquè el consistori incorpori als plecs de tots els contractes públics una clàusula que reguli el pagament directe de l'administració al subcontractista i que garanteixi l'aplicació àgil d'aquesta mesura. La iniciativa, amb l'única abstenció de Cs, també demana respectar la seguretat jurídica del contractista i que no en puguin derivar costos addicionals per al consistori.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Per evitar retards en els pagaments del contractista al subcontractista, ERC-MES vol que l'Ajuntament pugui efectuar el pagament directament a l'empresa subcontractada pels serveis professionals prestats a l'administració. Per això, el text que presenten al ple els republicans inclou la incorporació de la clàusula que ho permeti en tots els contractes públics formalitzats a partir d'ara.

El text fa referència a la nova llei 9/2017 de Contractes de Sector Públic, vigent des de març de l'any passat, i que té l'objectiu de dotar la contractació de major simplificació, flexibilitat i seguretat jurídica. Segons exposen els republicans, la incorporació d'aquest mecanisme d'acció directa, que 'hauria de permetre solucionar la demora en els pagaments', es deixa 'a criteri de cada administració' i segons el contracte que es formalitzi.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha expressat que amb la moció volen evitar males pràctiques i proporcionar 'una garantia' per a la petita i mitjana empresa. Els republicans han rebut el suport de tots els grups municipals, tret de Cs que els ha respost amb una 'abstenció constructiva' per la manca de rigor a l'hora de veure 'amb números què suposa això a la ciutadania perquè parlem de diner públic', ha reblat la regidora Munia Fernández-Jordán.


Ferran Villaseñor

Si li pago a la concessionària a 45 dies i aquesta empresa a la subcontractada a un any algú està fent una especulació amb els diners del pagament. Les pimes que no poden aguantar són les que tancaran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.