El federalisme es referma com a eina per impulsar 'polítiques públiques complexes'

La metgessa Carme Valls considera que aquest sistema pot beneficiar la salut i el medi ambient


  • Comparteix:

Carme Valls, aquest dijous al Casal Torreblanca / Foto: Cugat.cat

Carme Valls, aquest dijous al Casal Torreblanca / Foto: Cugat.cat

El federalisme com a sistema polític que permeti impulsar polítiques públiques complexes. Envers aquesta qüestió ha girat la conferència 'Salut, Medi Ambient i Federalisme', que aquest dijous ha ofert la metgessa Carme Valls al Casal Torreblanca i que ha comptat amb una desena d'assistents. En un acte organitzat per Federalistes d'Esquerreres, Valls ha exposat els avantatges que, a parer seu, una organització federal podria tenir en àmbits com la salut i el medi ambient. Argumenta que 'es tracta d'un sistema més enllà de la política de consens' i que promou la 'lleialtat' entre territoris.

'És una política que estableix pactes comuns entre gent que viu en territoris diferents', ha dit Valls. La també vicepresidenta de Federalistes d'Esquerres i exdiputada del PSC al Parlament ha apuntat que 'el govern compartit és la millor manera de respondre a problemes complexos'.

Entre els exemples exposats, la política antitabac a l'Estat espanyol. Valls considera que una organització federal potser hauria garantit l'aplicació de la política a tot l'Estat espanyol, sense excepcions com el cas de Madrid. 'El federalisme promou un agermanament entre diferents territoris i un contacte constant per revisar pactes i polítiques', ha reblat.


Carme Valls

L'esperit federal permet que hi hagi un gran respecte, però també una obligació de complir les mesures adoptades. Per exemple, la llei antitabac a l'Estat espanyol la van complir moltes autonomies menys Madrid, que va decidir que no la seguiria. Però els nivells d'infart han millorat a d'altres territoris i allà no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.