Carod diu que els mitjans de comunicació van tractar de forma 'colonialista' la seva reunió amb ETA


  • Comparteix:

Més de 400 persones omplen La Unió en la presentació d'El Cas Carod, de Víctor Alexandre

Més de 400 persones omplen La Unió en la presentació d'El Cas Carod, de Víctor Alexandre

Josep-Lluís Carod-Rovira creu que el tractament informatiu que van fer la majoria de mitjans de la seva reunió amb ETA va ser propi d'un poble colonitzat per Espanya. Així ho ha dit durant la presentació a Sant Cugat del llibre 'El cas Carod, 50 dies de linxament polític d'una nació', de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre. L'autor ha explicat que el llibre és fruit de la seva indignació per la reacció que va tenir la classe política i intel·lectual catalana després de la reunió del polític amb ETA.

Més de 400 persones han omplert de gom a gom el Teatre de la Unió aquest dimarts al vespre, amb motiu de la presentació del llibre de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre. L'acte ha comptat amb la presència del president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, el president d'honor del partit, Jordi Carbonell, i el director de Vilaweb, Vicent Partal.

L'autor del llibre ha volgut destacar que 'El cas Carod' és fruit de la seva indignació per la reacció que va tenir l'elit política i intel·lectual de Catalunya davant del linxament que va patir Carod des d'Espanya. L'escoltem.

Víctor Alexandre

El llibre és fruit de la indignació per la reacció que va tenir Catalunya davant el linxament que va patir Carod des d'Espanya


El principal alicient que presenta el llibre és que treu a la llum detalls confidencials de la reunió del polític català amb la cúpula d' ETA a Perpinyà. A banda, 'El cas Carod' també mostra com els mitjans de comunicació i els polítics van reaccionar quan el diari espanyol ABC va publicar la informació.

Josep-Lluís Carod-Rovira ha destacat que una de les singularitats del llibre és que mostra des d'una visió nacionalista el comportament 'colonialista' que van adoptar bona part dels mitjans de comunicació a Catalunya.

Carod Rovira

La singularitat del llibre és que explica el cas des d'una visió nacionalista i mostra com bona part delmitjans es van comportar comun poble colonitzat


Carod-Rovira ha assegurat, a més, que ara es comencen a veure els resultats que ha comportat la seva trobada amb ETA, i ha afegit que espera que els governants espanyols li agraeixin, algun dia, el 'granet de sorra' que ell va aportar en favor de la resolució dialogada del conflicte al País Basc.

El llibre 'El Cas Carod', que apareixerà traduït al castellà la propera setmana, recull en forma de crònica les reaccions que va aixecar la reunió entre Carod i la cúpula d'ETA als mitjans de comunicació de Madrid, i els insults i desqualificacions que es van llançar contra el polític republicà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.