Demòcrates proposarà a Junts per Sant Cugat anar plegats a les eleccions

El partit descarta sumar-se a Primàries Sant Cugat i diu apostar per la 'transversalitat'


  • Comparteix:

El partit s'ha reunit al Casal Torreblanca / Foto: Cedida

El partit s'ha reunit al Casal Torreblanca / Foto: Cedida

Demòcrates vol concórrer a les eleccions municipals del maig de la mà de Junts per Sant Cugat. Així ho ha decidit en assemblea aquest dimarts, en què després de mesos de debat intern ha descartat donar suport a Primàries Sant Cugat, l'altre projecte electoral que tenia sobre la taula. 'Hem volgut apostar per la transversalitat', ha dit el membre del partit i actual regidor Carles Brugarolas en al·lusió a la candidatura liderada per l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que pretén ser una 'llista de ciutat' i 'aglutinar diverses sensibilitats'. Per això, ha explicat, seguiran dialogant amb els seus promotors per presentar-se als comicis plegats ja que també combreguen amb el seu 'model de ciutat' i amb 'l'acció promotora de l'Ajuntament de cara a construir la República'.

Brugarolas ha detallat que proposaran a Junts per Sant Cugat -candidatura impulsada principalment pel PDeCAT i l'ANC de Sant Cugat- anar a les eleccions en coalició i tenir 'alguna figura representativa' dins de la candidatura. 'Ha estat un intens debat i amb un resultat dividit', ha dit, i ha explicat que la votació ha girat aproximadament entre un 60% a favor de la candidatura de Fortuny i un 40% partidari de sumar-se a Primàries Sant Cugat. Un projecte que s'ha autodefinit com l'alternativa per a 'les persones que no estan contentes amb els partits sobiranistes a l'Ajuntament'.

El membre local de Demòcrates ha remarcat que 'no ha estat una decisió fàcil', sobretot tenint en compte que en l'àmbit nacional el partit ha estat un dels promotors del projecte de Primàries Catalunya. 'Som conscients que som una excepció, però creiem que és la millor opció', i s'ha mostrat convençut que la direcció nacional acceptarà la decisió de l'assemblea, que ha reunit una desena de persones al Casal Torreblanca.

Una altra de les opcions que el partit tenia damunt la taula era presentar-se als comicis en solitari. De fet, al juny l'actual portaveu de la formació, Lluís Fernández, ja va presentar la seva candidatura per ser-ne l'alcaldable. Aquesta opció, però, ha explicat Brugarolas, ha quedat descartada. 'Des del partit sempre hem volgut apostar per la unitat i la suma', ha afirmat.







Carles Brugarolas

El nostre model de ciutat i la nostra convicció del paper promotor de l'Ajuntament com a impulsor de la República es defensa millor a través de Junts per Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.