El 'verb serè' de Romeva rep l'escalf de Sant Cugat en la presentació del seu dietari

Més de 120 persones escolten les reflexions del santcugatenc al Cafè Auditori


Temes relacionats

Entrevista a Raül Romeva: 'Si el preu de la llibertat és una llarga presó, l'assumirem' (30/gen/19)


  • Comparteix:

'Un país que llegeix és un país lliure'. Són paraules de Raül Romeva que s'ha fet seves la seva parella i número 2 per ERC a les europees Diana Riba, que aquest dimecres ha presentat al Cafè Auditori l'últim llibre del santcugatenc: 'Esperança i llibertat' (Ara llibres). El dietari a la presó de l'exconseller ha rebut l'escalf de 120 persones enmig de l'expectativa d'un imminent trasllat aquest divendres. Riba, però, adverteix que les notificacions del trasllat es mouen en un clima d'incertesa, supeditades a l'inici del judici oral, encara sense data.

El que sí té clar la santcugatenca és com Romeva afronta aquest procés: 'Les defenses seran sòlides' i 'ell té clar que fer un referèndum no és un delicte, pensar no és il·legal'. Són 10 mesos de presó provisional i un any i mig des que 'la meva vida va canviar', ha apuntat Riba, que ha afegit que 'la repressió és el motor que em fa tirar endavant'.

Una resposta que li ha arrencat Jofre Llombart, conductor de l'acte, organitzat per Free Romeva. L'escriptora i diputada republicana, Jenn Díaz, autora del pròleg, ha remarcat la consciència de pres polític de Romeva i com, a l'obra, 'es posa a la pell dels que no pensen com ell'. Per aquest motiu, Díaz defensa que 'Esperança i llibertat' s'adreça 'no només als convençuts, sinó a aquells que opinen diferent però que no els volen a la presó'.

La coberta del llibre de Romeva porta un dibuix del mateix santcugatenc amb els missatges 'verb seré', 'cap alt', 'mirada llarga' i 'mà estesa'. Uns conceptes que han sobrevolat la presentació, que ha comptat amb preguntes del públic.

A la vetllada han assistit el senador per ERC i membre de Free Romeva, Bernat Picornell; l'alcaldable per ERC, Mireia Ingla; els representants de l'ANC i Òmnium, Josep Lluís Lliberia i Lluís Bonet, i l'esposa d'Oriol Junqueras, Neus Bramon.








Diana Riba

Ell té molt clar que el que ha d'explicar és que un referèndum no és un delicte, ni pensar és il·legal.

Jenn Díaz

Ell fa aquest esforç per entendre els que no pensen com ell, en revertir la distància que els separen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.