Nova sentència contra les tres cases de la cruïlla de Sant Francesc amb Costers, a Valldoreix

El TSJC insta a enderrocar-les i l'EMD ja ha anunciat que recorrerà la decisió


  • Comparteix:

Una de les cases / Foto: Google Maps

Una de les cases / Foto: Google Maps

Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insta l'EMD de Valldoreix a enderrocar les tres cases que hi ha a la cruïlla entre els carrers de Sant Francesc i del Coster. A la junta de veïns d'aquest dijous, el president de l'administració descentralitzada, Josep Puig, ha anunciat que l'ens recorrerà l'ordre del jutge. Tot plegat s'ha posat sobre la taula arran d'una pregunta de la CUP-PC que, en boca del seu vocal Xavier Humet, és una qüestió sobre la qual 'falta transparència'. Puig ha assegurat que s'està buscant una solució.

Una solució que considera que es posicionarà al costat de l'EMD, ja que les diferents sentències que s'han emès fins ara són diferents entre elles: en l'actual, s'insta a enderrocar les tres cases; en l'anterior, emesa el 2017, només s'instava a eliminar-ne una.

EL TSJC ha emès sentències des de principis dels 2000 contra l'edificació d'aquests tres edificis, que s'haurien fet amb llicències de reparcel·lació i obres 'fraudulentes'. Les cases són propietat de l'empresa Bei Barcelona.

Mocions
Un moment de la junta de veïns / Foto: Cugat.cat
Un moment de la junta de veïns / Foto: Cugat.cat
Els cinc regidors del PDeCAT-Actuem han aconseguit tombar les mocions de Cs per reubicar l'estafeta de correus al territori i per combatre la presència de la vespa asiàtica. Segons l'executiu, es tracta de peticions que ja estan en marxa per part de l'administració.

Tampoc no ha prosperat la moció de la CUP-PC i ERC-MES per trobar una ubicació al territori per al Valldoreix FC, actualment a Vallvidrera. L'equip de govern assegura que de tot plegat hi haurà novetats quan es presenti el pla d'equipaments.

El punt que sí ha rebut el suport dels vocals de l'executiu ha estat la proposta d'ERC-MES perquè la zona verda d'aparcament de l'estació de FGC funcioni el més aviat possible per garantir un espai d'aparcament al veïnat del territori.

Polèmica per la Memòria de Mandat
Al ple s'ha donat llum verda (amb vots a favor del PDeCAT-Actuem, abstenció de Cs i vots en contra de la CUP-PC i ERC-MES) a una modificació pressupostària que dota de 13.000 euros més els comptes del territori per elaborar una memòria de mandat. La CUP-PC considera que tot plegat podria suposar un delicte de malversació i que es tracta d'un document de propaganda electoral. Uns arguments amb els quals no ha coincidir el president de l'EMD, que veu en ordre la redacció de l'informe.


X. Humet / J. Puig

Ens hem enterat per la premsa. Falta transparència. / Estem buscant una solució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.