El grup parlamentari del PSC vol més bombers per a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal


Temes relacionats

Bombers alerten de la 'precarietat' de material i personal al parc Rubí-Sant Cugat (28/des/18)


  • Comparteix:

Moment de l'entrada al registre del Parlament / Foto: PSC

Moment de l'entrada al registre del Parlament / Foto: PSC

El grup parlamentari del PSC-Units ha registrat al Parlament proposta de resolució sobre 'la manca de recursos humans i materials' al parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. El text insta a incrementar la plantilla per garantir un servei 'efectiu' i la seguretat del cos, pujant els mínims de torn de guàrdia a sis bombers per dia.

Els socialistes també volen pressupostar totes les places necessàries per cobrir les mancances que el cos afrontarà durant els propers anys, fins a augmentar en 1.000 efectius per al 2022. El diputat del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar, Carles Castillo, ha recordat que en els darrers anys el cos de Bombers de la Generalitat ve exposant diferents 'mancances' que afecten la prestació del seu servei.

La demanda dels socialistes també reclama la renovació, abans de dos mesos, de tot el material caducat del parc i incideixen en la dotació d'un camió-escala, en compliment a l'acord de resolució del Parlament.

La proposta de resolució arriba un dia després que el conseller d'Interior, Miquel Buch, anunciés un increment del 67% en el pressupost del 2019 destinat a infraestructures i material per al cos de Bombers.

Un treball conjunt
La proposta de resolució ha comptat amb el treball conjunt dels grups municipals del PSC a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. El portaveu municipal santcugatenc, Pere Soler, ha remarcat la necessitat de moure fitxa per dotar el parc de bombers dels efectius necessaris i a fer pinya entre les ciutats afectades. També ha avançat que el grup local té la intenció de presentar una moció al ple en aquest sentit.


Pere Soler

Fem incís en aquells recursos que el parc necessita, remarcant en emergència química.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.