Òmnium finançarà projectes ciutadans que promoguin llengua, cultura i cohesió social

L'entitat inicia un procés participatiu perquè la ciutadania presenti propostes sota el paraigua de persones associades

Imatge d'arxiu d'una assemblea de socis de l'enitat / Foto: Òmnium Sant Cugat

Política

Publicat el 4/feb/19 per Roger Cuartielles

La secció local d'Òmnium Cultural ha obert un procés participatiu perquè la ciutadania, associada o no a l'entitat, presenti projectes enfocats a promocionar la llengua, la cultura i la cohesió social al territori. La presentació de projectes es podrà fer fins al proper 15 de març, tant a través del correu electrònic de l'entitat com presencialment a la seu d'Òmnium, al carrer dels Marges, 31. La junta local en seleccionarà tres, que portarà a votació dels socis. Aquests hauran d'escollir el projecte guanyador, que es donarà a conèixer el 23 d'abril.

El projectes no podran superar els 3.000 euros i hauran de detallar aspectes com les accions a realitzar, l'estimació de persones voluntàries i les seves funcions, així com el calendari previst. A més, s'haurà de justificar la relació del projecte en qüestió amb els objectius plantejats: llengua, cultura, cohesió social, ensenyament i emancipació nacional.

Es tracta d'una idea acordarda a l'assemblea anual de socis de l'entitat i que va plantejar la posada en marxa d'aquest projecte per 'donar veu a les idees dels socis'.

Així ho ha explicat el president de la secció local d'Òmnium Cultural, Lluís Bonet, en declaracions a Cugat.cat. Bonet ha opinat que es tracta d'una bona manera de 'vehicular els projectes i les idees que tenen les persones associades', ja que ha explicat que tot i que es tracta d'un procés participatiu obert a tothom, els projectes presentats hauran d'anar en nom d'una persona associada.


DECLARACIONS

Lluís Bonet

Es tracta de donar veu al soci. És una via perquè els socis pugui vehicular les seves idees.

Your browser doesn’t support HTML5 audio