ICV-EUiA proposa mesures perquè l'urbanisme a Sant Cugat incorpori la perspectiva de gènere

El grup vol que s'organitzin marxes exploratòries de dones per identificar elements que les fan sentir insegures


  • Comparteix:

Els membres del grup assenyalen zones poc il·luminades com a focus d'inseguretat / Foto: Cugat.cat

Els membres del grup assenyalen zones poc il·luminades com a focus d'inseguretat / Foto: Cugat.cat

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament consulti les dones sobre la seguretat que els generen els espais públics per incorporar la seva perspectiva a l'urbanisme de la ciutat. Els ecosocialistes demanen activar diverses mesures per elaborar un 'mapa de la por' com per exemple marxes de dones exploratòries, tallers i enquestes i formar el personal d'urbanisme municipal en perspectiva de gènere. Ho fan en forma de moció, que presentaran al ple de febrer.

L'objectiu de la moció, segons han explicat la número 2 de la llista de Sant Cugat en Comú a les municipals del maig, Aina Balada, i els regidors d'ICV-EUiA Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, és posar el focus en com prevenir situacions que generin inseguretat en les dones. Balada ha apuntat que fins ara s'ha apartat a 'la meitat de la població' de la planificació urbanística, ja que al planificar les ciutats es pensava 'només en la perspectiva de l'home'.

ICV-EUiA assenyala sobretot la 'il·luminació' i l''accessibilitat' com als elements que cal tenir en compte a l'hora de crear nous espais públics i ha posat l'exemple del Parc de Can Vernet, des d'on han presentat la moció. Segons Casamitjana, es tracta d'un lloc amb poca llum i que contribueix a la sensació d'inseguretat de les dones que caminen pel carrer.


Aina Balada

Perquè la ciutat de Sant Cugat deixi de ser una ciutat que s'ha urbanitzat des de la visió d'un home, blanc, patriarcal i vegi també que hi ha espais que han de ser creats d'una manera diferent perquè puguin integrar tota la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.