La CUP-PC demana més recursos per al Centre Obert

El grup municipal lamenta la situació en què es troba l'espai així com les condicions dels treballadors


  • Comparteix:

Per accedir als lavabos s'ha de pujar un esglaó / Foto: cedida

Per accedir als lavabos s'ha de pujar un esglaó / Foto: cedida

La CUP-PC demana a l'Ajuntament que doti de més recursos el Centre Obert del centre de Sant Cugat. El grup municipal reclama que s'adeqüi l'espai a les necessitats dels infants amb la millora de l'accessibilitat al centre i la instal·lació de canviadors i dutxes. Els cupaires també demanen la internalització del servei, la concessió del qual és a punt de finalitzar. També exigeixen una ampliació de places. Totes aquestes reclamacions les presentaran en forma de moció al ple de febrer.

A Sant Cugat hi ha dos Centres Oberts un, ubicat a la rambla de Can Mora 11, i un altre a la Floresta. El primer porta 18 anys en funcionament i els cupaires lamenten el seu mal estat. La falta de climatització, la manca d'espai per a 30 infants i la dificultat d'accedir al centre perquè 'és una quarta planta en què han d'accedir amb ascensor' són alguns dels reclams.

Pel que fa la situació dels treballadors, els educadors del Centre Obert estan subjectes al conveni del Lleure -l'equivalent a un monitor de menjador- i no el d'Acció Social, 'com pertoca a la seva categoria laboral'. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, considera que els educadors estan en una situació de 'precarietat laboral'. Gibert apunta que 'un servei que fa tants anys que es presta a la ciutat no veiem el problema perquè s'internalizi'. D'aquesta manera la supervisió i seguiment del projecte educatiu es faria des de l'Ajuntament.

Actualment la concessió de la gestió del Centre Obert és, des del 2016, de Fundesplai -una concessió que posarà punt final entre març i abril d'aquest any-. Anteriorment havia estat gestionat per la cooperativa Doble Via.

El text posa de manifest que el pressupost del centre 'no sempre és suficient' i que fins i tot 's'ha hagut d'arribar a l'extrem recórrer al verkami per a mantenir econòmicament l'activitat de la batucada'. La CUP-PC demana també que s'ampliï el nombre de places. Actualment n'hi ha 30 i en algunes franges d'edat hi ha llista d'espera.




Núria Gibert

El problema està en què Sant Cugat, una ciutat que es fa dir Ciutat de la Infància, té des de fa anys un servei dedicat a nens amb risc d'exclusió en infracondicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.