Valldoreix insta l'Ajuntament a incrementar la transferència, a l'espera del nou conveni


  • Comparteix:

L'esborrany dels pressupostos pel 2005 manté congelada la transferència que l'Ajuntament fa a l'EMD

L'esborrany dels pressupostos pel 2005 manté congelada la transferència que l'Ajuntament fa a l'EMD

L'equip de govern presentarà una nova proposta de conveni econòmic amb Valldoreix que tingui en compte l'augment dels costos que presta Sant Cugat a l'EMD. De la seva banda, des de l'Entitat Municipal reclamen que, a l'espera del nou conveni, es descongeli la transferència que fa l'Ajuntament de Sant Cugat i que s'incrementi en la mateixa mesura que s'augmenten els impostos que han de pagar els valldoreixencs, tal com preveu el conveni.

El tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament, Jordi Joly, i el vocal d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'EMD, Joan Gaya, han celebrat una primera reunió per acostar posicions en relació a la revisió del conveni econòmic que mantenen totes dues administracions des de l'any 96, i que en els últims anys s'ha mantingut congelat. Recordem que el conveni determina la transferència pressupostària que ha de fer l'Ajuntament de Sant Cugat a l'EMD, i la compensació que ha de fer Valldoreix pels serveis que presta el consistori.

Segons Joly, l'augment de població de Valldoreix en els últims 8 anys ha crescut per sota de la factura dels serveis que presta l'Ajuntament, un fet que obligaria a replantejar les relacions econòmiques entre totes dues administracions. A més, el tinent d'alcalde d'Economia ha volgut recordar que en els últims anys no només s'ha congelat la transferència que Sant Cugat fa a Valldoreix, sinó també la partida dels costos que genera Valldoreix. Per això, Joly ha anunciat la voluntat de l'equip de govern de denunciar el conveni.

Jordi Joly

No només es preveu la congelació de la transferència que l'Ajuntament fa a l'EMD, sinó que també està congelada la dels costos. Estem complint el conveni i avanço que estem procedint a la seva denúncia.


Segons l'EMD, l'esborrany dels pressupostos municipals pel 2005 preveu transferir a Valldoreix la mateixa quantitat que en l'exercici anterior. En canvi, el vocal de Promoció Econòmica de l'EMD, Joan Gaya, recorda que les contribucions que fan els valldoreixencs, a través dels seus impostos, també han crescut, i per això considera que cal tornar a calcular la xifra.

Joan Gaya

La xifra de la transferència consignada a l'esborrany dels pressupostos del 2005 és la mateixa que l'any passat. Però l'IBI, per exemple, ha pujat. S'ha de calcular de nou la transferència.


L'EMD ha entregat a Joly un càlcul propi, basant-se en els paràmetres del conveni econòmic vigent, que conclou que Sant Cugat hauria de transferir a Valldoreix una quantitat 'notablement diferent' a la que es consigna a l'esborrany dels pressupostos pel 2005. Segons Joan Gaya, el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda s'ha compromès a estudiar aquestes xifres, i tots dos responsables mantindran una nova reunió aquest divendres per tornar a debatre la qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.