ERC-MES fa 'un exercici de responsabilitat' per aprovar els comptes, tot i desconfiar del govern


Temes relacionats

Acord entre l'equip de govern i ERC-MES per aprovar els pressupostos ( 5/feb/19)


  • Comparteix:

Villaseñor, Ingla i Gómez, els tres regidors d'ERC-MES / Foto: ERC-MES

Villaseñor, Ingla i Gómez, els tres regidors d'ERC-MES / Foto: ERC-MES

L'acord assolit amb el PDeCAT-Demòcrates per aprovar els pressupostos de 2019 ha representat per a ERC-MES 'un exercici de responsabilitat, tot i la desconfiança'. Això ha assegurat aquest dimarts la portaveu municipal republicana, Mireia Ingla, després de dos mesos de negociacions en què el grup hauria aparcat la poca sintonia amb el govern per pensar en el benefici 'de les classes populars de Sant Cugat'. Els republicans es congratulen d'arrencar al govern el compromís de fer més habitatge públic, de tenir en dos mesos l'àrea verda a Sant Francesc i Can Magí i aparcament gratuït davant els CAP. També sostenen que la sala polivalent, amb una injecció addicional de 780.000 euros, esdevindrà la reivindicada sala de concerts.

Ho ha assegurat el regidor Èric Gómez, a l'espera dels informes de soroll i usos que 'determinaran com es faran les obres' per tenir un equipament que 'demanen els joves des de 2006'.

Ingla ha posat l'accent en què ERC-MES ha trobat la fórmula per ampliar el pastís d'ingressos i destinar-los a habitatge. Una aposta que es traduirà en l'avançament de dues promocions al carrer de Santjoanistes, la primera de Valldoreix (emergència social), i a Can Magí (joves). Uns projectes que sumarien un centenar d'habitatges i que començarien els tràmits aquest 2019. I en el punt de mira, la consecució d'habitatge públic a Lestonnac.

Uns ingressos que augmentaran amb la taxa per als habitatges buits, l'augment d'un punt del coeficient de càlcul de la plusvàlua (500.000 euros) i una previsió del marge d'endeutament fins al milió d'euros.

El regidor i president del consell de barri del Centre-est, Ferran Villaseñor, ha subratllat la necessitat que la reforma de l'avinguda de Cerdanyola comenci al març 'amb garanties' i ha avançat el compromís, vella reclamació d'ERC, d'un nou centre d'acollida d'animals.

Sobre el nou mandat, Ingla no descarta avenir-se a modificacions pressupostàries dins el document en funció de la correlació de forces que hi hagi després dels comicis locals.

Consulta les accions pactades per temàtiques






Mireia Ingla

Aquesta setmana hi ha ple extraordinari, però hem necessitat tot aquest temps per parlar. Ens calia anar més enllà, perquè s'havia trencat la confiança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.