El món local reclama un judici 'just' i que 'no es vulnerin els drets' dels encausants per l'1-O

Més de 400 alcaldes han demanat 'Llibertat, Democràcia i Justícia' en un acte convocat per l'ACM


  • Comparteix:

Carmela Fortuny, a l'esquerra, a la foto de família dels alcaldes assitents / Foto: ACM

Carmela Fortuny, a l'esquerra, a la foto de família dels alcaldes assitents / Foto: ACM

Un judici 'just i imparcial', l'alliberament dels encausats perquè puguin preparar la seva defensa 'fora dels barrots de la presó' i respecte als drets humans fonamentals són els reclams que han fet els més 400 alcaldes que han assistit a l'acte que l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Ajuntament de Barcelona han celebrat abans que comenci el judici de l'1-O. Batlles de diferents sensibilitats polítiques, entre ells l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, s'han trobat aquest diumenge al Saló de Cent sota el clam 'Llibertat, Justícia i Democràcia'.

Diversos alcaldes, en representació dels allà presents, han llegit un manifest on han expressat el seu suport als dirigents polítics i socials 'perseguits amb acusacions infundades'. Fortuny, que també és membre de l'executiva de l'ACM, ha afirmat que la trobada d'aquest diumenge és un dia 'important' per mostrar a l'Estat espanyol que 'la justícia, la llibertat i la democràcia són valors que ens uneixen.'

El president de l'ACM, David Saldoni, així com la dona de l'exconseller empresonat Quim Forn i representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils, Laura Masvidal, han lamentat que el judici per l'1-O serà un judici amb la voluntat de 'jutjar-nos a tots'.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apel·lat al diàleg i a trobar una 'solució política' al conflicte. En el seu discurs ha dedicat unes paraules al president espanyol, Pedro Sánchez: 'El diàleg és el camí entre els que pensen diferent.'


Carmela Fortuny

Avui és un dia important per mostrar, no només a Catalunya també a l'Estat, que els valors de la llibertat, la justícia i la democràcia ens uneixen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.