El 2021 portarà a Sant Cugat 60 pisos de protecció oficial d'alta eficiència energètica

La nova promoció, situada a Can Mates, està en fase de licitació i està previst que es comenci a construir al juny


Temes relacionats

Més de 3.500 persones proven sort en un nou sorteig de Promusa (30/gen/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà una nova promoció d'habitatges de protecció oficial en règim de lloguer general d'alta eficiència energètica que serà una realitat el 2021. Es tracta de 60 nous habitatges situats al carrer de Jeroni de Pujades i la cantonada de l'avinguda del Puig de Rimila, al barri de Can Mates, que es construiran amb una estructura de fusta, dotant-los de la màxima qualificació energètica (A).

És un sistema que, de moment, s'ha utilitzat en pocs edificis a l'Estat espanyol i que s'ha d'anar implantant en els propers anys. Un dels arquitectes responsables del projecte, Josep Garcia, ha destacat que 'l'estandarització' i la 'industrialització', que tots siguin iguals, ha permès 'compensar' el preu de la fusta, que continua sent més alt.

De fet, aquestes innovacions estructurals també permeten reduir el termini d'obres, que està previst que comencin al juny i s'allarguin un any i mig. El mètode de construcció també és més sostenible i eficient i produeix menys residus. Seran dos edificis que comptaran amb plaques fotovoltaiques per generar electricitat, sistema de reciclatge d'aigües grises i altres elements de bioclimatisme, a més de màquines aerotèrmiques per a la calefacció i l'aigua calenta. La inversió és de 5,4 milions d'euros i el projecte està ara en fase de licitació.

Els 60 habitatges seran de dues i tres habitacions i tindran al voltant dels 60 i 70 metres quadrats. També hi haurà una planta soterrada amb 60 aparcaments i 60 trasters.

Imatge del terreny
El terreny on es construiran els edificis, darrere del CAP de Can Mates / Foto: Localpres
El terreny on es construiran els edificis, darrere del CAP de Can Mates / Foto: Localpres


La promoció forma part del Pla d'Acció de Promusa que preveu construir més de 1.000 pisos de lloguer protegit fins al 2030. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha remarcat 'l'aposta' de l'equip de govern per 'facilitar l'accés a l'habitatge'.




Josep Garcia

Hem fet un esforç per estalviar diners per repetir les coses i així assumir el cost més elevat de la fusta. L'estandarització ens permet entrar en l'habitatge social un sistema innovador com aquest.

Carmela Fortuny

Aquest equip de govern no s'atura en tirar endavant mesures. Ja ens agradaria arreglar-ho al 100%, però el problema de l'habitatge és complex i requereix d'actuacions multifactorials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.