L'independentisme de Sant Cugat fa una crida a 'aturar-ho tot' en suport als presos

Més de 500 persones es concentren per fer costat als acusats en l'inici del judici


Temes relacionats

Aturada d'un centenar de treballadors de l'Ajuntament en contra d'un 'judici vergonyós' (12/feb/19)


  • Comparteix:

No ha estat una concentració més la que ha aglutinat aquest dimarts més de mig miler de santcugatencs a la plaça de l'ajuntament. Almenys això han traslladat als assistents les entitats i els partits independentistes amb motiu de l'inici del judici de l'1-O. Un nou periple per als 12 exdirigents acusats, sobretot per als nou que són a presó. I nou han estat les veus que han defensat 'l'exercici de la democràcia' amb els rostres alçats dels empresonats, com el santcugatenc Raül Romeva. Junts per Sant Cugat, ERC, la CUP, MES, Primàries Sant Cugat, Adic, CDR s'han sumat als organitzadors, ANC i Òmnium, en una crida unitària a les mobilitzacions i a fer vaga del 21-F.

Amb la pancarta 'Llibertat presos polítics' presidint la trobada, partits i entitats han llegit un manifest conjunt. Han posat l'accent en la necessitat de fer pinya, de fer visible 'la majoria social' per afrontar plegats un procés, el judicial, que pot allargar-se en el temps. I en el record els exiliats 'que ho viuen lluny', com la santcugatenca Clara Ponsatí, 'que també pateixen les conseqüències', ha dit Manel Garriga d'Òmnium.

I a la crida s'ha sumat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha remarcat que aquest judici 'és una oportunitat' per als presos per a explicar-se i un motiu per 'a unir sensibilitats, més enllà dels matisos'. Una proclama que, amb els crits de vaga general, ha tancat una nova protesta, que no l'última, a favor dels presos.




F. Salvador/C. Hdez

Avui ha començat un judici clau que marcarà un abans i un després, no sabem de quina manera, no sabem fins a quin punt / Us cridem a participar el proper dijous 21 de febrer perquè junts puguem aturar el país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.