El ple es conjurarà per combatre la inseguretat amb 'la mirada de gènere'

La sessió té lloc aquest dilluns i tindrà 23 punts


  • Comparteix:

La seguretat serà protagonista en un altre ple / Foto: Localpres

La seguretat serà protagonista en un altre ple / Foto: Localpres

El ple municipal d'aquest dilluns aprovarà una moció institucional per combatre la inseguretat a la ciutat amb perspectiva de gènere. És un dels 23 punts de l'ordre del dia, on també es debatran qüestions relatives al centenari de la Floresta, així com a la situació de Veneçuela i al judici del 'procés'. La sessió arrenca a les quatre de la tarda i es podrà seguir en directe a través de Cugat.cat, al Facebook Live de Cugat.cat i via Twitter. A les vuit del vespre la sessió s'atura per donar pas a l'audiència pública.

CONSULTA AQUÍ L'ORDRE DEL DIA
Moció institucional
La moció, original d'ICV-EUiA, per lluitar contra la inseguretat a Sant Cugat 'és una moció amb una mirada de gènere'. És un acord que treballarà la seguretat amb una major intervenció i coordinació de la Policia Local i els Mossos i que aprofundirà en temes com 'la il·luminació en carrers i passos de vianants' i també en noves tecnologies, ha dit l'alcaldessa, Carmela Fortuny, en la presentació dels punts del govern.

Mocions dels grups municipals
Els grups del ple presenten propostes molt variades. El PP i Cs s'ajunten per reclamar que l’Ajuntament estudïi fórmules per a mitigar l’impacte del cost associat a la integració en el nou sistema tarifari de transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que afecta al municipi. Els mateixos partits també s'alien per a la creació d'un segell de qualitat que distingeixi a les empreses 'amigues de la família', així com per donar suport a Juan Gerardo Guaidó com a president encarregat de Veneçuela i mostrar el seu rebuig a 'la impunitat i l'indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya' de setembre i octubre de 2017.

A més, els grups del PSC, ICV-EUiA, ERC-MES, la CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates i el PP presenten una moció pel suport al cos de bombers de la Generalitat i a la millora de recursos al parc que dona servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. També es debatrà el text de la CUP-PC que demana millores del servei del Centre Obert i el d'ERC-MES, ICV-EUiA, Cs i el PP per donar suport al centenari de la Floresta.

Punts de l'equip de govern
Pel que fa a l'equip de govern, des de l'àrea d'Entorn Urbà i Mobilitat es portarà a aprovació la modificació del contracte de gestió energètica de l'enllumenat públic del municipi, així com la gestió del centre de control de trànsit urbà i els serveis de manteniment. També es donarà compte del decret d'alcaldia per a la regulació de l'ús a la via pública dels vehicles de mobilitat personal (VMP).

En l'àmbit econòmic, s'abordarà el dictament d'autorització a Promusa per concretar una operació de crèdit a llarg termini. També es tractarà, en aquest cas des de l'àrea de Recursos Humans, la modificació del calendari laboral de la Policia Local i un acord salarial per fixar un complement retributiu per a tasques de suport policial.

La sessió clou amb els precs, preguntes i interpel·lacions dels membres de l'oposició a l'equip de govern.



Carmela Fortuny

Una mirada de tenir una ciutat segura, aprofitant les noves tecnologies i fer millores en l'enllumenat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.